Vágólapra másolva!
A Boston Bruins 7-1-re legázolta a Montrealt, ezzel megnyerte a keleti főcsoportot, s a playoff nyitányán csütörtökön mostani "áldozatát", a huszonegyszeres bajnok Canadienst fogadja. Bill Guerin egyszer, Glen Murray háromszor talált a kapuba, mindketten 41 góllal fejezték be a szezont, előbbinek ez karriercsúcs. Szergej Szamszonov három gólpasszal, Brian Rolston egy góllal és két gólpasszal segítette csapatát.

Amúgy mindkét konferenciában kialakult a playoffba jutott csapatok mezőnye: keletről a Boston, a Philadelphia, a Carolina, a Toronto, a New Jersey, az Islanders, az Ottawa és a Montreal, nyugatról a Detroit, a San Jose, a Colorado, a St. Louis, a Vancouver, a Chicago, a Phoenix és a Los Angeles folytathatja.

A Toronto szenzációs formában fejezte be az alapszakaszt, utolsó négy meccsét megnyerte, 21-5-ös összesített gólkülönbséggel, s a csapatkapitány Mats Sundin - az MVP-cím egyik esélyese - egy góllal és három assziszttal búcsúzott a közönségtől. Sundin 41 gólt és 39 asszisztot jegyzett ebben a szezonban. Az ottawai Correll Center közönsége elégedetlenül távozott, mert a csapat edzője, Roger Neilson nem tudta megszerezni ezredik NHL-győzelmét.

A Vancouver Canucks Calgary-ben fejezte be az alapszakaszt, méghozzá fölényes győzelemmel. A két nagyágyú, Mats Näslund és Todd Bertuzzi egyaránt két ponttal járult hozzá a sikerhez, a svéd csatár beütötte negyvenedik gólját, s a 90 pont, mellyel a lista második helyén végzett Iginla mögött, szintén karriercsúcs. A Canucks a liga legjobb formában lévő csapata, utolsó kilenc meccsén nyolc győzelem és egy vereség a mérlege.

A Capitals vereséggel fejezte be a szezont, hosszabbításban kapott ki a New Jersey-től, viszont Szergej Goncsar, a fővárosiak remek orosz hátvédje 28. születésnapján beütötte 26. gólját az évadban - ennél többet egyetlen bekk sem szerzett a ligában. Jaromir Jägr nem ütött gólt, de bejelentette, hogy szerepelni fog a cseh válogatottban az április 26-án kezdődő svédországi világbajnokságon, míg Peter Bondra, a csapat másik sztárja a szlovák együttest erősíti majd. "Még sohasem maradtam le a playoffról, nem tudnék mit kezdeni magammal április végén, május elején. De ettől függetlenül is játszanék, mert Salt Lake City-ben megígértem Augusta kapitánynak" - mondta Jägr, aki a szezon előtt szerződött nyolc évre 88 millió dollárért Washingtonba.

Az NHL legjobb pontszerzői:
1. Iginla (Calgary) 96 pont
2. Naslund (Vancouver) 90
3. Bertuzzi (Vancouver) 85
4. Sundin (Toronto) 80
5. Jagr (Washington) és Sakic (Colorado) 79

Eredmények:
Philadelphia Flyers - New York Rangers 2-1
gól:
Oates, Recchi, ill. Nedved

St. Louis Blues - Detroit Red Wings 3-2
gól:
Demitra, Drake, Pronger, ill. Hull, Williams

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 3-1
gól:
Selänne, Sturm, Thornton, ill. Bednar

Boston Bruins - Pittsburgh Penguins 7-1
gól:
Guerin, Lapointe, Murray 3, Rolston, Sweeney, ill. Morozov

Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 0-3
gól:
Pyatt, Rasmussen, Satan

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 2-5
gól:
Brunet, Hull, ill. McCabe, Renberg, Sundin, Tucker, Pilar

Washington Capitals - New Jersey Devils 3-4
gól:
Dahlen, Goncsar, Konowalchuk, ill. Niedermayer, Salomonsson, Madden, Gionta

Calgary Flames - Vancouver Canucks 1-4
gól:
Conroy, ill. Helmer, Hlavac, Morrison, Näslund

Ch. Gáll András

Ajánlat:

Szupernek Roy és Iginla a bálványa

Korábban:

Hiábavaló Washington-siker