Vágólapra másolva!
Közönségsikert aratott a magyar nőikézilabda-válogatott a hét végén, Neubrandenburgban az immáron 32. alkalommal megrendezett Weise-kupán. A hivatalosan B válogatottként induló együttes a házigazda Németország legyőzése és az 1999-es világbajnok Norvégiával való pontosztozkodás után a zárónapon furcsa végjátékban kikapott a franciáktól, és végül a második helyen végzett.
Fotó: SZTÁR Sport
Mocsai lányai a második helyen végeztek a tornán

"A szervezők féltek kicsit a csapatunktól, hiszen az Európa-bajnok gárda gerincét adó ferencvárosi és győri lányok hiányoztak, de bátran mondhatom, közönségsikert arattunk" - kezdte gyorsértékelését Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

- Indulás előtt úgy nyilatkozott: a válogatottnak nincsen veszítenivalója, kimegyünk, és nekiugrunk az ellenfeleknek. Mennyire valósult meg ez a terv?
- Így is tettünk, és amíg el nem fáradtunk, addig a lerohanásaink, a védekezésünk vagy Ferling Bernadett irányítójátéka remekül működött. A fiatal kerettel egy jó alappedagógiai helyzetből indultunk: motivált játékosaim megragadták a lehetőséget, hogy helyet követeljenek maguknak a felnőtt csapatban.

- A jelenlegi csapatból mennyien kerülhetnek be a decemberi, dániai Európa-bajnokságra készülő keretbe?
- Úgy vélem, két-három játékosnak jó esélye van a csapatba kerülésre, hosszabb távon pedig négy-hat játékossal számolhatok. Az számomra is nagyszerű volt, hogy Németh Helga kiválóan illeszkedett be az együttesbe.

- Mit lehet elmondani magukról a mérkőzésekről?
- Azt tudtuk, hogy a szervezők a németeket fogják favorizálni, ennek ellenére a nyitómérkőzésen attraktív támadójátékkal legyőztük az újjászervezett ellenfelet. A norvégok ellen igazságos csatában, drámai végjátékkal döntetlent értük el. Az ellenfélnél egyedül Grini nem szerepelt, de úgy tudom, ő már nem is lesz válogatott. A franciák is teljes kerettel érkeztek, kiegészülve több, szülésből visszatért kézilabdázóval. Miután pontszerzésünk esetén a németek elvesztették volna a tornát, ezért elég furcsa körülmények között a franciákat hozták ki győztesnek. Az utolsó fél percben támadóhibát, majd kiállítást ítéltek ellenünk, így az ellenfél előnyből szerzett góllal győzött.

- Mikor lesz újabb keretösszetartás, közös gyakorlás?
- Az Európa-bajnoki felkészülés augusztusban kezdődik meg, a decemberi kontinensviadalig negyven napot gyakorlunk majd együtt, és megfiatalított, ambiciózus válogatottal utazunk el Dániába.

Pincési László

Korábban:

Magyarország második, Pálinger és Németh Helga a legjobb

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?