Vágólapra másolva!
A torontói Air Canada Centre-ben kitömték a Tampa Bay hálóját. Pedig az olimpiai torna legjobb kapusa, Nyikolaj Habibulin állt a kapuban - egy darabig. Miután 0-2 után 4-2-re fordított a Maple Leafs, lecserélték az orosz hálóőrt. És beállt a cserekapus, Dieter Kochan. Bár ne tette volna: a kapujára tartó első négy lövésből hármat beengedett. NHL-rekord, hogy a vendégek 85 másodperc leforgása alatt négy gólt kaptak, ebből egyet Habibulin, hármat Kochan. Alekszandr Mogilnij kettőt vágott honfitársának, miként a főállásban verőember Tie Domi is. Annak ellenére kiütötte ellenfelét a Maple Leafs, hogy négy kulcsemberét - Gary Roberts, Curtis Joseph, Dmitrij Juskevics, Mikael Renberg - nélkülözte sérülés, illetve betegség miatt.

A Washington Capitals hatalmas feljutási rangadót nyert Buffalóban, s mivel a másik rivális, a nyolcadik helyen álló Montreal is kikapott otthonában, még szorosabb lett a verseny a playoffba kerülésért. Mióta a fővárosiak elcserélték veterán játékmesterüket, a szezon asszisztlistáját fölényesen vezető Adam Oatest, meglepetésre hat meccsükből ötöt megnyertek - valamennyit idegenben! Dainius Zubrus vette át Oates helyét, és akkora sikerrel, hogy kedden egy gólt és két gólpasszt jegyzett. Jaromir Jagr ezúttal egy assziszttal segítette csapatát. A győztes gólt Chris Simon ütötte. A Capitals utolérte a Montrealt a nyolcadik helyen - igaz viszont, hogy két meccsel többet játszott.

Raleigh-ban Brian Rolston nyolcadik emberhátrányos gólját ütötte ebben az évadban, és ezzel új Bruins-csapatrekordot állított fel. Hab a tortán, hogy a meccset is megnyerte a Boston a Carolina Hurricanes otthonában.

A Vancouver 4-0-ra verte a Los Angelest, és még van esélye a playoffba kerülésre, mert csak három ponttal áll a nyugati nyolcadik helyezett, az Edmonton mögött. Dan Cloutier 18 lövést hárított a hazai kapuban, Todd Bertuzzi egy góljával és két gólpasszával feljebb araszolt a pontlistán: 69 pontja van, benne 30 gól. Igaz, klubtársa, a most egy gólpasszt adó Markus Näslund 74 pontjával - 31 gól, 43 gólpassz - a második Jarome Iginla (83 pont, Calgary Flames) mögött.

Eredmények:
Buffalo Sabres - Washington Capitals 3-4
gól:
Pyatt, Satan 2, ill. Klee, Simon, Witt, Zubrus

Carolina Hurricanes - Boston Bruins 2-3
gól
: Brind'Amour 2, ill. Murray, Rolston, Szamszonov

Montreal Canadiens - Florida Panthers 1-2
gól
: Perreault, ill. Nilson, Hagman

Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 7-2
gól:
Domi 2, Mogilnij 2, Sundin, Healey, Reichel, ill. Prospal, Willis

St. Louis Blues - Minnesota Wild 1-2
gól:
Young, ill. Laaksonen, Walz

Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets 3-1
gól:
Carter, Cleary, Comrie, ill. Vibornij

San Jose Sharks - Dallas Stars 3-2
gól:
Graves, Marleau, Thornton, ill. Modano, Zubov

Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 4-0
gól:
Bertuzzi, Cassels, Morrison, Sedin