Vágólapra másolva!
Bár óriási az érdeklődés soproni részről a nőikosárlabda-Euroliga negyeddöntő mindent eldöntő harmadik meccse iránt, enyhén szólva is kérdéses, bejuthatnak-e a GYSEV-RINGA szurkolói Rózsahegyen az SCP Ruzomberok csarnokába.

A rózsahegyi klub vezetése érthetően nagyon rossz néven vette azt, hogy a soproni közönség öngyújtóval dobálózott a vendégek kispadja felé a találkozó lefújása után. A szlovák együttes vezetői közölték a soproni klubbal: nem biztosítanak belépőket a GYSEV szurkolói részére, mert a dobálás hatására a városban felerősödött a magyarellenes hangulat, s emiatt nem tudják garantálni a soproni szurkolók biztonságát.

Török Zoltán a GYSEV ügyvezetője a napokban többször, hosszasan tárgyalt az ügyben rózsahegyi kollégájával, Jozef Smolekkel. Mint Török elmondta, a soproni szurkolók emléktárgyakkal kedveskednének a Ruzomberok híveinek, ő maga pedig tervei szerint virágcsokrot adna Natalia Hejkovának, a szlovákok edzőnőjének helyreállítandó a két klub közötti kitűnő kapcsolatot. A szlovák klub vezetősége azonban hajthatatlanak tűnik. Ezt követően az ügyvezető a magyar szövetség főtitkárához fordult segítségért, Bodrogváry Iván pedig először szlovák kollégájánál, Kollernél érdeklődött, mit is lehetne tenni. Nos, kiderült, erről az oldalról nem túl sokat, hiszen a szlovák szövetség és a rózsahegyi klub között olyan feszült a viszony, hogy még a szlovák főtitkár is jegyet vesz a rózsahegyi összecsapásra.

Bodrogváry a nemzetközi szövetség (FIBA) közbenjárásával is megpróbál segíteni a GYSEV-RINGA szurkolóinak abban, hogy bejuthassanak a rózsahegyiek csarnokába.

Bravúrra készül a Postás

A másik soproni csapat, a Soproni Postás a múlt héten, Olaszországban tizenhat ponttal kikapott az olasz Famila Schio csapatától a Ronchetti-kupa elődöntő első mérkőzésén. A szerdai, soproni visszavágón Meszlényi Róbert együttese megpróbálkozik a hátrány ledolgozásával, azaz a döntőbe jutással, a világsztárokkal felálló olasz együttes ellen.

"Több dolognak kellene egyidejűleg teljesülni ahhoz, hogy sikerüljön kivívni a továbbjutást" - taglalta az esélyeket Meszlényi. "Nagyon fontos, hogy egy pillanatig se kezdjen kapkodni a társaság, mert kint a vereség egyik fő oka a kapkodás és a sok eladott labda volt. A másik, amire óriási szükség lenne a bravúrhoz, hogy az olasz együttes két színes bőrű centere, N'diaye és McWilliams - mindketten WNBA kosarasok - ne húsz pontot dobjon fejenként, hanem csak mondjuk legfeljebb tizenötöt. A mi centereinknek pedig sokkal erőszakosabban, harcosabban kellene játszaniuk támadásban, mint tették azt Olaszországban, ahol a három, palánk alatti emberünk összesen egyetlen egy büntetőt dobhatott, ráadásul az is kimaradt. Ezeknek a dolgoknak egyidejű teljesülésével, no és a szép számú Postás-szurkolók segítségével sikerülhet a bravúr."