Vágólapra másolva!
A Pepsi Centerben találkozott az NHL két nagyágyúja, a listavezető Detroit és a bajnok Colorado. A két csapat - finoman fogalmazva - nem szereti egymást, és ennek most is tanújelét adta: ismét összeverekedett mind a tizenkét, jégen tartózkodó hokis - még a két csodakapus, Dominik Hasek és Patrick Roy is egymásnak esett. A meccset amúgy a Red Wings nyerte, Brendan Shanahan beütötte félezredik gólját, a Dominátor pedig karrierje 61. shutoutját jegyezte, ami a legtöbb az aktív kapusok között.

Shanahan Nicklas Lidström átadásából, kettős emberelőnyben ütötte gólját ebben a szezonban 34 találatnál tart, s ő a liga történetének 29. hokisa, aki elérte a félezret. A Vörös Szárnyaknál Brett Hull, Steve Yzerman és Luc Robitaille is túl van már az ötszázon. Hull most is a hálóba talált, neki ez volt a 675. gólja, ennél többet az aktív hokisok közül senki sem ütött.

A meccsen 54 percnyi büntetést osztottak ki a bírók, ami nem kirívóan sok, de nem is kevés. Kicsivel Shanahan gólja után Patrick Roy, a Colorado kapusa és Kikr Maltby, a vendégek centere összeverekedett, mire Hasek kiviharzott a kapujából, hogy ő is beszálljon a bunyóba. Igen ám, de amikor odaért Roy "ketrecéhez", véletlenül rálépett egy botra, és hatalmasat esett, ekként kabaréba fojtva a harciasnak induló jelenetetet.

A két csapat negyedszer találkozott ebben a szezonban, s a Detroit 3-1-re nyerte kettejük különbajnokságát. Az Avalanche harmadik vereségét szenvedte el sorozatban.

A Pittsburgh minden idők legbalszerencsésebb csapata: Lemieux és Straka után Robert Langot is elveszítette a szezon hátralévő részére - a cseh center ismét eltörte a kezét... A meglepően optimista hazai vezérkar playoff-jegyigénylő cédulákat osztott szét a Mellon Arena 18 ezer nézője között, jóllehet a csapat nyolc ponttal le van maradva a keleti főcsoport nyolcadik helyén álló Montreal Canadiens mögött.

Alekszej Kovaljov, az egyetlen megmaradt szupersztár megpróbálja egymaga bevinni a Pingvineket a rájátszásba, ami 1990 óta mindig sikerült. Kovaljov most is két gólt ütött, ebben a szezonban 58 meccsen 67 pontnál - ebből 29 gól - tart. Adam Oates adott két gólpasszt, 60 assziszt a mérlege ebben a szezonban, magasan vezeti ezt a kategóriát a 39 éves öregúr, ráadásul 71 pontja van, amivel Iginla és Näslund mögött a harmadik.

Jaromir Jagr, az egykori klubtárs - most a Washington sztárja - is ütött egy gólt, miközben a Capitals sorozatban harmadik meccsét nyerte, és már csak két ponttal van lemaradva az ezúttal Nashville-ben súlyos vereséget szenvedő Montrealtól. Jagr 70 pontnál jár, 30 gól és 40 assziszt képében, negyedik a pontlistán Ron Francisszel, a Carolina 39 éves veteránjával holtversenyben.

Francis megint adott két gólpasszt, ezzel 4-2-es győzelemhez segítette a biztos playoff-résztvevőnek tűnő Hurricanes csapatát. Francis termése 25 gól és 45 assziszt, pályafutása 1560 meccsén 512 gól és 1582 gólpassz, összesen 1694 pont.

Eredmények:
Colorado Avalanche - Detroit Red Wings 0-2
gól:
Shanahan, Hull

Carolina Avalanche - New Jersey Devils 4-2
gól:
Vasicek, Adams, Hill, O'Neaill, illetve Holik, Salomonsson

New York Islanders - Minnesota Wild 2-1
gól:
Parrish, Kip Miller, illetve Brunette

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 4-4
gól:
Kovaljov 2, Hrdina, Manderville, illetve M. Murray, J. Williams, Gagne, McGillis

Los Angeles Kings - San Jose Sharks 3-0
gól:
Pálffy 2, Bednar

Ottawa Senators - Atlanta Thrashers 2-3
gól:
Bonk, Brunet, illetve Tamer, Heatley, Kallio

Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 2-0
gól:
Domi, Mogilnij

Nashville Predators - Montreal Canadiens 5-1
gól:
Dubinsky, Hentunen, Legwand, Simpson, Skrastins, illetve Van Allen

Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 2-5
gól:
Shelley, Sanderson, illetve Dahlen 2, Nyikolisin, Jagr, Fortin

Florida Panthers - Boston Bruins 1-3
gól:
Hagman, illetve Szamszonov, Knuble, G. Murray

Edmonton Oilers - Calgary Flames 1-3
gól:
R. Niedermayer, illetve York, Grier, Brewer

Ch. Gáll András

Korábban:

Bajban a Rangers

Fórum:

NHL, de főleg Capitals