Vágólapra másolva!
Vasárnap délután a listavezető Detroit Red Wings látogatott Buffalóba, a Niagara-vízeséshez, a kapuban nem mással, mint a korábban kilenc éven át a Sabres hálóját őrző Dominik Hasekkel. A cseh kapusnak nem maradtak kellemes emlékei a meccsről, hiszen csapat 5-2-es vereséget szenvedett.

A "Dominátor" először látogatott Buffalóba, mióta a nyáron átszerződött autóvárosba, de egyhamar nem fog visszakívánkozni: az első tizenkét lövésből, ami kapujára ment, négyet beszedett, s a második harmad után már nem is ő védett, mert Scotty Bowman edző lecserélte hatszoros Vezina Trophy-győztes kapusát. A meccset 5-2-re a Buffalo nyerte.

A harmadik játékrészt az öltözőben, magányosan töltötte a 37 éves pardubicei csodakapus, a szobabiciklit tekerve. Meglehet, így próbálta levezetni a felgyülemlett feszültséget és frusztrációt. "Nem történt semmi különös" - próbálta tompítani az eset jelentőségét Hasek. "Jól játszott a Sabres, motiváltabb volt, mint a mi csapatunk, s nekem sem ment a legjobban..." A Detroitnak ezzel a vereséggel nyolcas nyerő sorozata szakadt meg.

Az MCI Centerben az első harmad után 2-0-ra vezetett a vendég Oilers, ám aztán munkához látott az ellenfél, a Washington szlovák szélsője, Peter Bondra, bevágta első mesterhármasát ebben a szezonban, és 4-2-es diadalra vezette a házigazdákat. Bondra háromszor lőtt kapura, s az eredményből következően száz százalékos hatékonysággal.

Vancouverben hasonlóan alakult a meccs: a hazai gárda, a Canucks 2-0-ás vezetésre tett szert a San Jose ellen, de aztán fordult a kocka. Owen Nolan, az olimpiai bajnok kanadai válogatott első sorának jobbszélsője egy gólt és négy gólpasszt jegyzett, s 47,2 másodperccel a vége előtt olyasmi történt, amire legutóbb 2001. január 2-án volt példa az NHL-ben: egy kapus gólt ütött! Peter Skudra, a vancouveri hálóőr helyett is már egy mezőnyjátékos volt a jégen, amikor a korong Jevgenyij Nabokovhoz, a Sharks kapusához került, s ő a saját portája előteréből a túlsó kapuba küldte a korongot. Legutóbb Jose Theodore, a Chicago kapusa tett ilyet.

St. Louisban a Minnesota Wild meglepetésre 5-0-ra győzött, s Marian Gaborik mesterhármassal, plusz egy gólpasszal segítette csapatát. A 20 éves szlovák csatár hét gólt ütött utóbbi négy meccsén.

Eredmények:
Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 5-2
gól:
Satan 2, Brown, Afinogenov, Gratton, ill. Dacjuk

San Jose Sharks - Vancouver Canucks 7-4
gól:
Nolan, Sturm, Suter, S. Thornton, Selänne, Graves, Nabokov, ill. H. Sedin, Morrison, Hlavac, Baron

Anaheim Mighty Ducks - Ottawa Senators 2-4
gól:
Tyitov, Lambert, ill. Alfredsson 2, McEachern, Hossa

Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 1-3
gól:
Desjardins, ill. Tucker 2, Roberts

New York Islanders - Atlanta Thrashers 6-1
gól:
Hamrlik, Peca 2-2, Jasin, Czerkawski, ill. Heatley

Washington Capitals - Edmonton Oilers 4-2
gól:
Bondra 3, Hristic, ill. Comrie, Marchant

Dallas Stars - New Jersey Devils 0-3
gól:
Brilin, Albelin, Gionta

St. Louis Blues - Minnesota Wild 0-5
gól:
Dupuis, Zsoltok, Gaborik 3

Tampa Bay Lightning - Nashville Predators 5-1
gól:
Alekszejev, Keefe, Richards, Clymer, Boyle, ill. Delmore

Ch. Gáll András

Korábban:

Sakic ezredszer

Fórum:

NHL, de főleg Capitals