Vágólapra másolva!
Edzőt váltott a Falco férfikosárlabda-csapata, a jugoszláv Srecko Sekulovic helyére a szezont még a MAFC kispadján kezdő Zsoldos András ült.

Lezárult a férfikosárlabda-bajnokság alapszakasza, kezdődik a rájátszás, s a jelenleg a hatodik helyen álló Falco KC edzőt cserélt. Mint Gráczer György ügyvezető elnöktől megtudtuk, a klub tulajdonosai már vasárnapi ülésükön arról döntöttek, hogy Srecko Sekulovic helyett más szakvezetőt keresnek.

A jugoszláv szakemberrel közös megegyezéssel bontottak szerződést. A helyzet érdekes, mert az indokolás úgy szól, hogy a szakmai munkájával elégedettek voltak a vezetők, remek edzéseket tartott, csak éppen a tíz rangadóból kilencet elvesztett a szombathelyi együttes. "Hiába készítette fel rendesen a csapatot, a meccseken ebből semmi nem látszott" - mondta Gráczer György. "A vereségek hatására pedig elvesztette a hitét a társaság, s az apátiából talán így sikerül kirángatni a fiúkat."

Az utódot nem kellett sokáig keresniük, a korábban a Honvéddal edzőként négy bajnokságot nyerő, majd a Fradi női csapatánál és legutóbb a MAFC-nál dolgozó Zsoldos András kedd délelőtt utazott Szombathelyre, s rövid tárgyalás és ismerkedés után elvállalta a munkát, sőt este már edzést is tartott. A klub a következő idény végéig ajánlott neki szerződést, de Zsoldos csak a bajnokság zárásáig vállalta a munkát, mondván, majd utána beszéljenek a folytatásról.

Nincs könnyű feladata, ezt az elnök is elismerte, mert a Falco a playoff előtt már aligha léphet előre a tabellán, legfeljebb visszacsúszhat. Az új edzőnek most annyira kéne megerősítenie csapatát, hogy kiharcolhassa a négy közé jutást. A magyar kupában a klub pályázni fog a négyes döntő megrendezésére.

"Sokat pihentem, s úgy terveztem, csak nyáron kezdem újra a munkát" - mondta érdeklődésünkre Zsoldos. "Szeretek dolgozni, szeretem a kosárlabdát, ezért nem sokat töprengtem a szombathelyiek ajánlatán. Ráadásul engem már úgy könyveltek el, mint aki nem hajlandó a fővároson kívül dolgozni, ezért is örülök, hogy a tévhitet most szétoszlathatom."

Az edző családja egyébként Budapesten marad, csak ő költözik el egy időre. Mint mondta, azért nem vállalta hosszabb távra a megbízatást, mert az utóbbi időben erre többször is ráfizetett. "A Falcónál is sok a gond, hiszen nem úgy szerepel a csapat, ahogy megszokták, de arrafelé nagyon szeretik a kosárlabdát, s talán sikerül segítenem visszakapaszkodni a korábbi szintre."