Vágólapra másolva!
Noha kezdetben vezettek a hazai csapatok, nem született meglepetés. A nőknél a Herz-FTC Békéscsabán, a férfiaknál Pick-Szeged Orosházán diadalmaskodott.

Nőikézilabda-NB I
Békéscsabai Előre NK - Herz-FTC 25-35 (11-15)
Békéscsaba, 1200 néző
vezette: Cserepes, Jancsó.
Békéscsaba: KOVÁCSNÉ - Kovacsicsova 3, Csendes 3, Krista 1, Lisztóczki, VASS 12, Ancsin 4 (4). Csere: Szigeti (kapus), Kovács J. 1, Valyuch 1, Kurgyis, Mahler, Hajdú. Edző: Tobak Lászlóné
FTC: Sugár - Mravikova 3, Kovács V. 2, TÓTH T. 5, FARKAS Á. 10 (4), Siti 1, Kirsner 2. Csere: Miklosová, Pastrovics (kapusok) Pádár I. 2, Pádár M. 2, Benyáts 2, Lőwy 3 (1), BLASKOVITS 3. Edző: Németh András
kiállítások: 12, ill .10 perc
hétméteresek: 5/4, ill. 5/5
az eredmény alakulása: 5. perc: 4-0, 9. p.: 4-5, 16. p.: 5-9, 19. p.: 8-9, 37. p.: 12-20, 46. p.P 18-27.

Nem tudni, hogy a Ferencváros nem melegített be rendesen, vagy pedig a csabaiak táltosodtak meg, de tény, hogy az első öt percben csak ők találtak be a kapuba. Az első két gólt Vass Gabriella szerezte, ez adhatott nagyobb lendületet a hazaiaknak. Igaz, ezt követően viszont jó hét percig nem sikerült bevenniük Sugár kapuját, miközben a Farkas Ágnes vezette Ferencváros hol lerohanásból, hol tetszetős átlövésekből szerezte a gólokat, és könnyedén fordított is. A 12. percben Krista találata után még egyszer döntetlen volt az állás, de aztán fokozatosan elhúzott a Ferencváros. Nem villogtak ugyan a zöld-fehérek, de rutinból és gyorsaságból megoldották a feladatot.

Szünet után még nagyobb lendületet vett a zöld-fehér csapat, s olykor már tetszés szerint érték el góljaikat. Az alacsony csabai lövők nem nagyon tudtak érvényesülni, a hazaiak gólgyárosa, Vass is inkább földről, csipőmagasságból tüzelt, ami rendre bejött neki, bárki is állt a kapuban. Végül a Ferencváros papírforma győzelmet aratott, játékosainak nem is kellett kiadniuk magukból mindent.

Tobak Lászlóné: "Egy jobb csapat győzött le bennünket. Nekünk még meg kell tanulni a támadásokat is olyan agresszíven vezetni, ahogy azt a ferencvárosiak teszik."

Németh András: "Úgy kezdtünk, ahogy nem szabad, de aztán hamar belelendültünk."

A másik mérkőzésen:
Vác - Vasas 34-34 (16-16)

Férfikézilabda-NB I
Every Day Orosháza - Pick Szeged 24-30 (12-14)
Orosháza, 900 néző
vezette: Dobrovits, Tájok.
Orosháza: HODIK - Németh Z. 4, DAYKA 5, Pásztor, GÚNYA 4, HASRÁNYI 4, Abrus 3 (1). Csere: Szikora (kapus), Szepesi 2, Czina 1, Oláh 1. Edző: Buday Ferenc
Pick Szeged: Fekete - Berta 3, Pécsi 1, Eklemovics 2, Doros, BAJUSZ S. 7
(2), Matics 4. Csere: IVANOV (kapus), MEZEI 4, BUDAY 6 (4), Laluska 3, dr. Oszlánczi, Németh A. Edző: Dragan Djukic
kiállítások: 12, ill. 12 perc.
hétméteresek: 3/1, ill. 7/6
az eredmény alakulása: 5. perc: 3-0, 9. p.: 3-3, 17. p.: 7-5, 25. p.: 9-11, 34. p.: 13-17, 42. p.: 15-23, 46. p.: 19-23, 53. p.: 21-27, 57. p.: 24-28.

Pénteken elhunyt az orosháziak válogatott beállósának, Rosta Istvánnak és a Dunaferr válogatott játékosának, Rosta Miklósnak az édesapja, akinek emlékére egyperces gyászszünetet tartottak a mérkőzés előtt.

Villámrajtot vettek a hazaiak, Hodik pedig remek védéssorozatot mutatott be. Nem vélelten, hogy a vendégek edzője időt kért, ami után egy összefogottabb Szeged lépett pályára. Ám Hodik tovább tartotta a csapatban a lelket, így továbbra is az orosháziak kezdeményeztek többet, s vezettek is.

A Tisza-partiak változtattak a védekezésükön, ami már nem ízlett a hazaiaknak, így aztán negyedóra után átvették a vezetést Bajuszék.

Fordulás után a kezdetben felváltva estek a gólok, majd a válogatott irányító, az orosháziak edzőjének fia, Buday irányításával és góljaival fokozatosan elhúzott a Szeged, a 42. percben már nyolc góllal vezettek a vendégek. Ezt a hátrányt már nem tudta behozni az újonc, így megérdemelt vendégsiker született.

Buday Ferenc: "Elégedett vagyok a fiúk küzdőszellemével, sajnálom, hogy Rosta Pista nem volt velünk. A közönség igazi sportélményt kapott ezen az estén, s ha jobban összepontosítunk, hat gólnál kisebb lett volna a különbség."

Dragan Djukic: "Jó mérkőzésen, jó játékvezetés mellett megérdemelten győztünk a lelkes Orosháza ellen."

Jávor Péter

Fórum: