Vágólapra másolva!
A Ronchetti-kupában a legjobb nyolc közé jutással fennállása legnagyobb nemzetközi sikerét érte el a Soproni Postás-Tabán Trafik nőikosárlabda-csapata. Kedden az elődöntőbe kerülésért az orosz Csekevata Vologda ellen lép pályára Meszlényi Róbert együttese.

"A múlt héten, a Szekszárd elleni bajnokin katasztrofálisan dobtunk, remélem, olyan rosszul még egyszer nem fogunk célozni" - mondta a soproniak fiatal szakvezetője. "Szerencsére az ott bokasérülést szenvedett Fodor Csilla játszhat, így a legerősebb összeállításunkban vehetjük fel a küzdelmet. Ami a Vologdát illeti: Maria Kalmikova személyében egy egészen kimagasló tudású, orosz válogatott középjátékossal rendelkezik ellenfelünk. Csapata eddigi meccsein átlagban húsz pontot és tizenhárom lepattanót szerzett.
Rajta kívül van még két-három tapasztalt mezőnyembere az orosz csapatnak, és mindig akad egy-két olyan kosarasa a Vologdának, aki felnő egy adott meccsen Kalmikova mellé. Úgy gondolom, ahhoz, hogy nyugodtan mehessünk a vologdai visszavágóra, ahol információim szerint igen különös körülmények - például fagypont körüli hőmérséklet a csarnokban - várnak ránk, legalább tizenöt pontos előnyt kellene szereznünk. Bízom benne, hogy a soproni közönség ugyanúgy, mint a Vrsec elleni nyolcaddöntőn, szép számmal kilátogat a találkozóra és segíti a csapatomat, hiszen immár az elődöntő a tét."

Botár László

Korábban:

Fórum:

Magyar kosárlabda