Vágólapra másolva!
Szerdán este fél kilenckor az olaszországi Comóban lép pályára a PVSK nőikosárlabda-csapata Euroliga-mérkőzésen. Az első körben hazai pályán "csak" tizenegy ponttal győztek a pécsiek, pedig már hússzal is vezettek az utolsó negyedben.

Ha most idegenben jobbnak bizonyul ellenfelénél a Pécsi, akkor bebiztosítja harmadik helyét a csoportjában. Ha viszont kikap, arra is ügyelnie kell, hogy ne tizenkét ponttal avagy annál többel szenvedjen vereséget, mert akkor összevetésben rosszabbul állna az itáliaiaknál.

"Ha vesztünk, akkor meg kell nyernünk a hátralévő két csoportmeccset. A lányok nagy elszántsággal készültek erre az igen nehéz olaszországi feladatra. Kielemeztük a comóiak játékát, inkább várhatunk birkózást, mint kosárlabdát. Az olasz válogatottat adó külső sorára kell vigyázni a hazaiaknak, nem szabad engedni, hogy elkapják a ritmust. Mellettük még a litván center Streimikyte és az amerikai Melvin okozhat számunkra fejfájást" - mondta Rátgéber László vezetőedző.

Az említetteken kívül az olaszoknak portugál és szlovén idegenlégiósuk is van. Nyilván sokat jelent majd a PVSK-nak, hogy a csapat nem marad buzdítás nélkül, ugyanis a számukra nagyon fontos találkozón két autóbusszal és néhány személygépkocsival (sőt, még vonattal is) legalább száz szurkolójuk kíséri el őket Comóba.

Horváth László

Fórum:

Magyar kosárlabda