Vágólapra másolva!
Bár a pécsi kosárlabda-szurkolók nagyon szerették volna, ha visszatér a MiZo-Pécsi VSK-hoz, Jolanta Vilutyte marad jelenlegi klubjában, a litván Telekomas Vilniusban.

"Bár a múlt héten Pécsett tárgyaltunk vele, a megbeszéléseink nem vezettek eredményre, így Vilutyte ebben a szezonban már nem lesz a játékosunk, nélküle kell boldogulnunk az Euroligában" - nyilatkozta Rózsa Gábor szakosztály-igazgató. "Nem nálunk fejezi be a szezont, és nem tud segíteni nekünk a Final Fourba jutáshoz. A Telekomas Vilnius és maga Jolka is elzárkózott ettől a lehetőségtől, mivel érvényes szerződéssel rendelkezik Litvániában."

A Telekomas Vilnius a további mérkőzések eredményeitől függetlenül már kiesett az Euroligából, és várhatóan Vilutyte nélkül is megnyeri az ottani bajnokságot, ezért gondolt a pécsi vezérkar a visszahozatalra. Rátgéber László vezetőedző szerint a MiZo-Pécsi VSK a négyes poszton - ahol Vilutyte is játszott - most nem rendelkezik olyan játékossal, aki az európai elit tagja lenne, így a szakvezető csak a külső sor javuló teljesítményében bízhat.

Horváth László

Korábban:

Vilutyte visszatérhet Pécsre

Fórum:

Magyar kosárlabda

Könyvajánlat:

Csuda jó kosárlabdázni