Vágólapra másolva!
A hokisok nem tartoznak a túlzottan érzékeny lelkületű sportolók közé, de ha valakinek a szemére vetik kábítószeres előéletét, akkor az illető megsértődhet. Mint például Theoren Fleury, a New York Rangers 170 centis szélsője, a liga legalacsonyabb játékosa. Szerdán a Detroit fogadta a Rangerst, 3-1-re el is verte, de amikor Fleury odaszúrt a botjával Dominik Haseknek, Chris Chelios, a hazaiak veteránja egy kicsit megfegyelmezte a csöppséget. Szó szót követett, majd elhangzottak a Fleury által sérelmezett mondatok. A sértett beadványt akar küldeni a ligának a történtek miatt.

Ekként a meccs szenzációja nem Eric Lindros újbóli jégre lépése lett, hanem a Chelios-Fleury purparlé. Az ügyet tovább cifrázza, hogy a két veterán - Chelios 40, Fleury 33 éves - Salt Lake Cityben is összefuthat, ugyanis előbbi a Team USA csapatkapitánya, Fleury pedig a kanadai válogatott egyik erőssége.

"Chris olyanokat mondott, ami nem való a pályára" - érzékenykedett Fleury.

"Theo odaszúrt Domnak (Dominik Hasek, a Red Wings kapusa - a szerk.), én erre odébb löktem, mire a kis mitugrász elkezdett szájaskodni. Én csak válaszoltam neki. Sajnálatos, ami tavaly történt vele, amikor elvonókúrára kellett mennie. A jégkorong nem kisasszonysport, az embernek együtt kell élnie a múltjával, amit esetleg felhánytorgatnak" - magyarázta Chelios, aki egyébként két gólpasszt is adott a meccsen.

Paul Kariya beütötte karrierje hetedik - szezonbeli második - mesterhármasát. Ekként a villámgyors anaheimi 9-es szépen ünnepelte ötszázadik NHL-meccsét. A félig eszkimó származású Kariya már 570 pontnál tart, ő a legeredményesebb az NHL-ben a 27 éves vagy annál fiatalabb hokisok között.

Az Óriási kacsák egyébként hatodik meccsüket nyerték zsinórban, a jelek szerint elkeseredett kísérletet tesznek arra, hogy bekerüljenek a playoff-helyekért folyó versenyfutásba. A győzelem értékét növeli, hogy a keleti éllovas Philly fölött aratta a Mighty Ducks.

Eredmények:
Detroit Red Wings - New York Rangers 3-1
gól:
Draper, Fjodorov, Gilchrist, illetve Nedved

Washington Capitals - Minnesota Wild 2-1
gól:
Bondra, Dahlen, ill. Park

Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators 4-6
gól:
Knutsen, Marshall, Odelein, Whitney, ill. Alfredsson, Bonk, Fisher, Hull, McEachern, Neil

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 2-3
gól:
P. Bure, Svehla, ill. Andrejcsuk, Clymer, Alekszejev

Nashville Predators - Dallas Stars 2-1
gól:
Orszagh, Arhipov, ill. Verbeek

Phoenix Coyotes - Chicago Blackhawks 2-5
gól:
Nazarov, Briere, ill. Amonte 2, Spacek, Sullivan, Bell

San Jose Sharks - Calgary Flames 2-0
gól:
Graves, Bradley

Anaheim Mighty Ducks - Philadelphia Flyers 5-4
gól:
Kariya 3, Tyitov, Tvjordovszkij, ill. Fegyotyenko, Gagne, Johnsson, M. Murray

Korábban:

Sundin harmincadik gólja

Ch. Gáll András