Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elnöke, Staffan Holmqvist egész egyszerűen sikertörténetként jellemezte a vasárnap befejeződött ötödik férfikézilabda Európa-bajnokságot. Az eseményt a helyszínen 250 ezer szurkoló látta, és a televízió jóvoltából harminc ország közvetítette az Eb történéseit. Mindkét adat csúcs a kézilabdázás történetében.

Fotó: EPA
A csapatkapitány Stefan Lovgren az értékes trófeával

A kézilabda-fanatizmusra példa, hogy a stockholmi elődöntőkre és a helyosztókra már fél évvel korábban minden jegy elkelt, s hogy a kontinensviadalt a helyszínen 250 ezren látták. Nem beszélve arról, hogy a szombati elődöntőket csak Svédországban kétmillióan, a döntőt Németországban 3,2 millióan tekintették meg. Persze az érdeklődésre jellemző, hogy az első tizenhat csapatos kontinensviadalt hatszáz újságíró tisztelte meg. Ráadásul mindezt a dicsőséget Svédország aratta le, amely eddig kétszer is pályázott, mégis csak most kapta meg a rendezés jogát.

Jól vizsgázott az Európa-bajnokság hivatalos weboldala is, amely két hét alatt egymillió látogatót "fogadott" - csak az elődöntők napján több mint háromszázezren kattintottak rá. A két év múlva esedékes Európa-bajnokság persze mindezt felülmúlhatja. A házigazdáról a júniusi EHF-kongresszus dönt majd, amely öt jelentkezőből (Macedónia, Norvégia, Románia, Szlovénia, Svájc) választja ki a rendezőt.

Korábban:

Fantasztikus fináléban nyertek a svédek

Pincési László