Vágólapra másolva!
"Az Ifjúsági és Sportminisztérium minden szükséges garanciát, anyagi segítséget megad a Magyar Kézilabda Szövetségnek ahhoz, hogy 2004-ben hazánk adjon otthont a női Európa-bajnokságnak" - nyilatkozta Deutsch Tamás, a tárca elsőszámú vezetője.

Az európai szövetség (EHF) azzal a kéréssel fordult az MKSZ-hez, hogy fontolja meg a rendezést. Benedek András elnök és Sinka László főtitkár hétfőn vagy kedden tárgyal az ISM-ben a házigazdasággal kapcsolatban felmerülő igényekről. "Azt hiszem, a felkérés a női és az egész magyar kézilabdázás, valamint a hazai sport elismerése. Nagy-nagy lehetőség, hogy megkapjuk a 2004-es női Eb-t" - tette hozzá Deutsch.

A sportminiszter előzetes ígérete és az EHF jelzésértékű felkérése gyakorlatilag azt jelenti, hogy amennyiben a magyar szövetség pályázik a kontinenstorna lebonyolítására, akkor szinte száz százalékig biztos: meg is kapja a rendezés jogát.

Sinka Lászlót jó érzéssel töltötték el az ifjúsági és sportminiszter biztató szavai: "Az biztos, hogy ha az ISM minden szükséges garanciát, anyagi segítséget megad, akkor jelentősen javulnak az esélyeink. Azt viszont hangsúlyoznám, kandidálásunk esetén még nem biztos, hogy mienk az Eb, erről az európai szövetség közgyűlésének kell döntenie."

A kontinenstorna megrendezése várhatóan 400-450 millió forintba kerülne.