Vágólapra másolva!
Új idegenlégióst nézett ki magának a MiZo-Pécsi VSK. A nőikosárlabda-bajnokcsapat kiszemeltje a színesbőrű amerikai, 28 éves Latasha Byears, aki 181 centiméter magas, 93 kiló, legutóbb a Los Angeles Sparks együttesével megnyerte a WNBA-t, az amerikai női profibajnokságot.

Előtte négy évig a Sacramento Monarchs-ban kosarazott. A Los Angeles Sparksban mind a 32 WBNA-mérkőzésen szerepelt, átlagban 23 percet töltött a pályán, tizenháromszor volt kezdőjátékos. Meccsenként 5,7 lepattanó labdát szerzett, ezzel 17. volt a tengerentúli profik között. Találkozónként átlagban 9,3 pontot dobott. Kétpontos mezőnydobásainak átlaga 60,2 százalék, amivel ő volt e tekintetben a WNBA legjobb célzója.

Az öreg kontinensen egykoron a Sporting Athénben szerepelt néhány meccs erejéig, de nem tudták kifizetni, ezért onnan elment Izraelbe. Tavaly fél szezonig Törökországban játszott.

Latasha Byears a hétvégén érkezik Pécsre, és hétfőtől már a vasutasokkal készül. Ha beválik, akkor szerződtetik, és már a november elsejei első Euroliga-mérkőzésen bemutatkozik pécsi színekben.

Korábban:

Horváth László