Vágólapra másolva!
Az újbóli csatasorba állásra hónapok óta kemény edzésmunkával készülő Michael Jordan kétéves szerződést kötött a fővárosi csapattal és bejelentette: első évi fizetését a szeptember 11-i katasztrófa áldozatainak utalja át.

"Olyan játékosként térek vissza a pályára, aki imádja a kosárlabdát. Az elmúlt másfél év alatt a Wizards menedzsmentjében dolgozva élveztem a munkát a játékosainkkal" - olvasható a Washington Wizards hivatalos honlapján.

A 38 éves szupersztár közleménye egész Amerikában hatalmas örömet okozott. Az NBA teljhatalmú ura, David Stern üdvözölte a 6-szoros bajnok visszatérését: "Boldog vagyok, hogy ismét közöttünk üdvözölhetem Michaelt. Ő mindig örömet hozott a kosárlabda-szurkolóknak, és ezekben a nehéz időkben minden élvezet fontos az életünkben."

A Wizards többségi tulajdonosával, Abe Pollinnal szintén madarat lehetett volna fogatni: "Ez nemcsak az én életem, de a Wizards-szurkolók és a nemzet legboldogabb napja is. Az egész világ rá várt. Mostantól ismét láthatják minden idők legnagyobb kosárlabdázóját"

Pincési László

Korábban:

Jordan visszatért, de terveiről nem beszél