Vágólapra másolva!
A múlt heti, rövid budapesti turnét követően a hét végén Szlovákiába utazik a DVSC-Valdor nőikézilabda-együttese, hogy egy ötcsapatos tornán mérje fel, hol is tart a felkészülésben. A csapat legfontosabb hiányzója azonban éppen az edző, Medgyessy Sándor, aki izomszakadás miatt nem tarthatott tanítványaival.

Egy hete a debreceni lányok a fővárosban tesztelhették magukat, amikor egy napon belül megmérkőztek a Spartacus, majd a Vasas együttesével is. Az újabb feladat már komolyabbnak tűnik, hiszen a Loki a szlovákiai Michalovce városában lép pályára. A hajdúságiakon és a házigazdán kívül még az ukrán Ungvár, a jugoszláv Radnicki Beograd és a lengyel Jaroslaw szerepel. A csapat a körmérkőzéses rendszerben péntek délután az Ungvár ellen kezd, majd szombaton egymást követően a Radnicki és a Michalovce következik. A vasárnapi egyetlen összecsapáson a Jaroslaw lesz az ellenfél.

A csapattal nem tarthat az izomszakadást szenvedett edző, Medgyessy Sándor, helyette a másodedző Váczi Sándor irányítja a társaságot. A DVSC egyébként átalakult a tavalyi csapathoz képest, hiszen a junior kézilabda-világbajnokságon ezüstérmet szerző Tóth Mária a Cornexibe szerződött, Nagy Krisztina anyai örömök elé néz, az orosz kapus, Irina Szamozvanova pedig visszavonult. Érkezett Kereki Edina Győrből és Juhász Gabriella Kisvárdáról. A szlovákiai tornán ráadásul hat (!) játékos is hiányzik: a törökországi ifi Eb-n szereplő Rácz Emese, Sütő Mariann, Szabó Valéria és Szűcs Gabriella, valamint a sérült Kocsik Viktória és Mihaela Galai. Az "örökifjú" Jeddi Mária sem utazik, sőt, még az is kérdéses, vállalja-e a játékot idén.

Pincési László