Vágólapra másolva!
Úgy tűnt, Eric Lindros szerződése a New York Rangers csapatához már tényként kezelhető. Aztán kiderült, mégsem eszik olyan forrón a kását az NHL-ben. Csütörtökön még mindig nem került pecsét a Philadelphia Flyers 28 éves centerének szerződésére, sőt, Bob Clarke, a "Repülők" vezérigazgatója azt mondta: ha péntekig nem köttetik meg a kontraktus, akkor Lindrost másnak adják - jólértesültek szerint a Los Angeles Kingsnek.

Pedig az orvosi vizsgálat jól sikerült, Lindrosnál semmi nyomát nem találták annak a hat agyrázkódásnak, amit az utóbbi három évben elszenvedett. A 88-as számmal játszó hokis 2000 májusában, a New Jersey Devils elleni keleti főcsoportdöntő hetedik meccsén úgy ütközött Scott Stevensszel - akit később a playoff MVP-jének választottak -, hogy ismét agyrázkódás lett a dolog vége. Ennek lassan 15 hónapja, Lindros azóta nem játszott. Amikor a Philly évi 8,5 millió dolláros fizetéssel akart szerződést hosszabbítani vele, Lindros ezt nem fogadta el. Most a Rangers négy évre 37 milliót kínál, ami évi 9,25 milliónak felel meg.

Carl Lindros, a játékos édesapja - egyben ügynöke - és Gord Kirke, Lindros jogi képviselője egyaránt úgy vélik, hogy végül mégiscsak létre jön az ügylet, melynek keretében Lindrosért Jan Hlavacot (csatár), Kim Johnssont (védő), az ifjú Pavel Brendlt (csatár) és egy első fordulós draftlehetőséget kapna a Flyers Lindrosért.

Ugyancsak NHL-hír: egy döntőbírósági ítélet keretében 675 ezerről 3,3 millió dollárra emelte a New Jersey Devils csapata a cseh szélső, Petr Sykora évi fizetését. Eddig Sykorát tartották a liga leginkább alulfizetett játékosának - most ez az állapot megszűnt.

Ch. Gáll András

Korábban: