Vágólapra másolva!
Szombaton késő délután a körmendi sportcsarnokban folytatta Pannon kupa-beli menetelését a magyar kosárlabda válogatott. A 84-82-es hazai sikerre végződött találkozó utolsó pillanatai azonban ezúttal komoly izgalmakat okoztak.

Magyarország - NIT All Star 84-82 (26-19, 18-17, 20-25, 20-21)
Körmend, 1800 néző. Vezette: Szlávik, Harsányi.
Magyarország: Kálmán (21/3), Fodor (-), Németh (21/9), Sitku (21), Czigler (2). Csere: Kámán (2), Simon (7), Pankár (2), Grebenár (4), Báder (-), Gémes (4). Szövetségi kapitány: Varga Mátyás.
NIT All Star: Deren (10), Jackette (2), Johnson (19/3), Chatfield (15/9), Caroll (3/3). Csere: Wright (8), Buscher (2), Edwards (5), Thomas (18/12). Szövetségi kapitány: George Bucci.

Úgy kezdett a magyar válogatott, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Elsősorban Kálmán, majd Sitku vezérletével tisztes, időnként már tízpontos előnyre is szert tett Varga Mátyás alakulata. A lábát többször jegelő és amúgy sem jó napot kifogó Czigler helyett érkezett Grebenár, aki egy-egy megvillanásával mutatta: remek formában van. A hazaiak lendülete egészen a második negyed végéig kitartott, ekkor azonban elveszett a fonál. Látván a vendéglátók sikertelenségeit újult erőre kapott a tengeren túli legénység, és bár ők sem játszottak fergetegesen, támadásról-támadásra közelítettek Simonékhoz. Két perccel a végső dudaszó előtt a pályára visszatérő Kálmán nagyon fontos hárompontost hintett, ám ezzel még nem futott le a derbi.

Tizenkét másodperc volt hátra amikor Simon két büntetője kimaradt és Jacksonék hozhatták a labdát. Elsőre sikertelen betörés után némiképp kényszerből a hárompontos vonal mögött álló Derenhez került a labda, ám elvétette a dobást.
Összességében egy tudása alatt játszó magyar válogatott győzedelmeskedett a center nélkül felálló, roppant jól ugró és lelkesen küzdő NIT All Star ellen. Kálmánék ezzel nagyon közel kerültek ahhoz, hogy nyolcadszor is elhódítsák a Pannon kupát.

Tőke Péter