Vágólapra másolva!
Vasárnap estétől Katie Smith a WNBA pontrekordere. A Minnesota Lynx bedobója Los Angelesben, a helyi Sparks elleni, hosszabbításban 100:95-re elveszített mérkőzésen 46 pontot szerzett, s ezzel megjavította a tavaly visszavonult Cynthia Cooper (Houston Comets) 44 pontos csúcsát.

A Sydney-ben olimpiai bajnoki címet nyert Team USA erőssége hat triplát dobott (6/10), mezőnyből 11/23, büntetőből 18/19 volt a mérlege, 3 lepattanó és 4 gólpassz tette teljessé 45 percnyi játékkal nyújtott teljesítményét. Smith egyedül a második félidőben 26 pontot szerzett.

Hogy mégis a nyugati főcsoportot 14/3-as mutatóval vezető Sparks győzött, abban Lisa Leslie-nek, a csapat és az amerikai válogatott kétszeres olimpiai bajnok centerének volt oroszlánrésze. A 29 éves, 195 centis manöken-kosaras karriercsúcsot jelentő 32 pontot dobott, 13 lepattanó, 3 assziszt, 2 labdalopás és 1 blokk került a neve mellé.

A Lynx mérlege tovább romlott (5/10), dacára annak, hogy az első éves profi, az orosz Szvetlana Abroszimova, a Connecticut egyetemen tavaly végzett, és keresztszalag-szakadásából felépült zseniális bedobó is 20 pontig jutott.

Ch. Gáll András

(SZTÁR Sport)