Vágólapra másolva!
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Sifan Hassan merész célt tűzött ki magának a budapesti atlétikai világbajnokságra, ugyanis a holland sportoló triplázni szeretne a magyar fővárosban.

Sifan Hassan úgy döntött, hogy három számban is rajthoz áll az augusztus 19. és 27. között Budapesten zajló atlétikai világbajnokságon, vagyis 1500, 5000 és 10000 méteren is megméretteti magát. Az etióp származású futó tehát ugyanazt a célt tűzte ki, mint Tokióban, amikor triplázni tudott: a két hosszabb távon aranyat, 1500-on pedig bronzérmet nyert.

A világklasszis atléta döntése egyben azt is jelenti, hogy két számban is óriási csata várható majd a budapesti világbajnokságon Sifan Hassan és a háromszoros világcsúcstartó Faith Kipyegon között.

Vélhetően egyik számban sem lesz könnyű dolga a 30 éves hollandnak, különösen 1500 méteren, hiszen ezen a távon a tokiói játékokon is kikapott a kirobbanó formában lévő Kipyegontól.

Sifan Hassan triplázásra készül Budapesten Forrás: AFP/Vincent Jannink

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.