Drámai hírt jelentett be a brit sztáratléta a budapesti atlétikai vb előtt

Eilish McColgan
Kenya's Beatrice Chebet (C) competes for first place with second-placed Scotland's Eilish McColgan (R) and third-placed Kenya's Selah Busienei during the women's 5000m final athletics event at the Alexander Stadium, in Birmingham on day ten of the Commonwealth Games in Birmingham, central England, on August 7, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem épült fel térdsérüléséből, így nem indul a két nap múlva rajtoló budapesti atlétikai világbajnokságon Eilish McColgan, a britek egyik éremvárományosa.

A 32 éves futó - akinek édesanyja, Liz az 1991-es tokiói vb-n 10 000 méteren győzött - a tavalyi Nemzetközösségi Játékokon versenycsúccsal megnyerte a 10 000 métert, 5000 méteren pedig második volt. McColgannek négy Eb-érme van, két ezüst és két bronz. Az utcai 10 kilométeren Európa-csúcstartó, míg hazájában 5000 és 10 000 méteren pályán, 5 kilométeren és félmaratonon nemzeti csúcstartó.

írta a közösségi médiás oldalán. - "Mindent megpróbáltunk, hogy készen álljak, de kifutottam az időből. Remélem, az őszi utcai versenyeken már bizonyíthatok."

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.