Hétezer kilométert utazott egyetlen lépésért a jamaicai atléta

athletics Oly Horizontal STARTING BLOCK CLOSE-UP ILLUSTRATION OLYMPIC GAMES SUMMER OLYMPIC GAMES
Jamaica's Jaheel Hyde competes in the men's 400m hurdles heats during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Olympic Stadium in Tokyo on July 30, 2021. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)
Vágólapra másolva!
A férfi 400 méteres gátfutás első előfutamában a jamaicai Assinie Wilson versenye néhány méterig tartott a budapesti atlétikai világbajnokságon.

Wilson a rajtpisztoly eldördülése után elrúgta magát a rajtgéptől, ám ezután megbotlott és elesett.

Végül nem is próbálkozott tovább a 21 éves kingstoni gátfutó, és inkább visszasétált az öltözőbe, meg sem várva a címvédő Alison Dos Santos által megnyert futam végét.

Alison Dos Santos nyerte meg a Wilson bukásával kezdődő előfutamot Forrás: AFP/Jewel Samad

Így befejeződött számára a budapesti világbajnokság, hiszen ez volt az egyetlen versenyszáma a jamaicai fővárostól mintegy 7000 km-re fekvő Nemzeti Atlétikai Központban.

Később kiderült, a bemelegítés során Wilson combizomsérülést szenvedett, így minden bizonnyal ez is közrejátszott abban, hogy nem tudott jól rajtolni.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.