Vágólapra másolva!
Augusztus 19-én rajtol Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, a budapesti atlétikai világbajnokság. A vb-t szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Németh Balázs négy nappal a világesemény kezdete előtt a HírTV-nek adott interjút, amelyben többek között az előkészületekről, a jegyeladásokról, és arról is beszélt, melyik külföldi világsztárra lesz kíváncsi a legtöbb szurkoló.

Elképesztő érdeklődés övezi a közelgő világbajnokságot, a jegyeladások száma már meghaladta a 300 ezret és a 400 ezret is elérheti.

"Soha olyan sportesemény, sőt sportesemény sorozat sem volt Magyarországon, ahol ennyi jegyet adtak volna el. És mi napról napra még növekszünk. Úgyhogy majd augusztus 27-én, a legutolsó versenyprogram után tudjuk meghúzni a mérleget. Ami nekem nagyon fontos volt, hogy augusztus 19-én sokan legyenek, akár már délelőtt is. Sietnie kell annak, aki az első délelőttön ott szeretne lenni, abban a pillanatban, amikor elindul ez az egész őrület, amit én bulinak hívok. Hogy mi lehet a titka?

mondta Németh Balázs, aki elárulta, hogy melyik versenyszám, illetve melyik külföldi sztár iránt van a legnagyobb érdeklődés.

Németh Balázs a csapatmunka fontosságát hangsúlyozta az atlétikai vb előtt Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Jelenleg az atlétikának a legnagyobb sztárja egy svéd rúdugró Armand Duplantis. Itt szóba kerültek a világcsúcsok, szinte garantálható, hogyha sérülésmentes lesz a következő másfél hete is Duplantisnak, akkor 26-án szombaton világcsúcsot ugorhat rúdugrásban.

Aztán augusztus 20-án van a férfi 100 méteres síkfutás - ki a világ leggyorsabb embere pillanatnyilag. Az is mindig az egyik legfontosabb, legizgalmasabb kérdése egy atlétikai vb-nek.

tette hozzá a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.