Vágólapra másolva!
A hétvégi maratoni versenyek révén az egész világ láthatja majd Budapest szépségeit az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója szerint.

"A vb két talán legfontosabb napja következik, hiszen szombaton és vasárnap rendezzük a női és férfi maratont, ami alkalom arra, hogy megmutassuk az egész világnak a magyar fővárost" -

mondta Németh Balázs pénteken.

"Úgy jelöltük ki az útvonalat, hogy a főváros legszebb részein vezessen, a Hősök terén lesz a rajt és a cél, a résztvevők lefutnak az Andrássy úton a Duna-partig, majd következik az Akadémia előtti tér, a Lánchíd, az Alagút, az Attila út, aztán vissza a Várkert bazár előtt, majd megint Lánchíd és Andrássy út. Ez egy 10 kilométeres kör, amelyet négyszer teljesítenek a futók a 2195 méteres felvezető szakasz után."

Németh Balázs szerint a vb két legfontosabb napja következik Fotó: Csudai Sándor - Origo

Németh Balázs kifejtette, a maraton lebonyolítása némi kényelmetlenséggel jár, lesznek útlezárások, de ez az ára annak, hogy "megmutassuk magunkat a világnak". A rajt reggel 7 órakor lesz mindkét napon magyar futókkal, továbbá szurkolói pontokat alakítanak ki, a Hősök terén koncertekre kerül sor, és az Akadémia előtti téren, valamint a Várkert bazárnál is lesznek programok, zene és meglepetések.

"Mivel 9 és 10 óra között beérnek a futók, még nem lesz nagyon meleg" - emelte ki.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője közölte, egy komplex mentési terv alapján biztosítják a rendezvény minden elemét.

a Hősök futásán pedig csak akkor induljon el, ha egészséges és felkészült rá" - utalt a vasárnapi eseményre, melynek során bárki futhat közvetlenül a maraton után, pontosan ugyanazon az útvonalon, amelyen a világ legjobbjai is küzdenek az érmekért.