Vágólapra másolva!
Talán kevesen tudják, hogy a Tankcsapda zenekar frontembere, Lukács László rendszeresen sportol, néhány napja még rajthoz is állt több magyar híresség mellett, hogy kipróbálhassa a vadonatúj atlétikai stadion különleges borítású pályáját. A legendás rockzenész többek között elárulta, mit jelent számára a sport, és azt is, hogy hány kilométert szokott futni naponta.

"Ami engem illet, én a futás mellett döntöttem, pontosabban ez talált meg engem ezelőtt 15-16 éve, és azóta rendszeresen szoktam futni. Természetesen a hobbifutók között is a hobbisták kategóriáját erősítem, vagyis csak a saját örömömért szoktam futni, nem versenyzek a szónak ebben az értelmében. Nem akarok senkit legyőzni, maximum az órát, ami a kezemen van és ketyeg" – kezdte a Tankcsapda frontembere, aki elárulta azt is, hogyan szokott edzeni, mivel általában nehéz egyedül rávennie magát az embernek a sportolásra.

"Debrecen szélén a Pallagi erdőben szoktunk reggelente futni. Hogyha valaki szeretne hozzánk csatlakozni, akkor ott nyugodtan megteheti... hozzáteszem, szoktak is időnként.

Általában nem egyedül futok, ketten-hárman szoktunk, attól függően, hogy kinek mennyi ideje, energiája van. Ez nagyságrendileg naponta 10 kilométer"

– árulta el Lukács.

Lukács László, a Tankcsapda frontembere évek óta rendszeresen fut forrás: Budapest 2023 NZrt.

A rocklegenda is azon hírességek mellett ott lesz a budapesti atlétikai világbajnokságon, akik az augusztusi vb nagykövete, Kovács Kokó István olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó meghívására együtt futottak július végén a Nemzeti Atlétikai Központban.

– mondta Lukács László.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.