Vágólapra másolva!
Az olimpikon gátfutó, a magyar csúcstartó Kozák Luca számára hatalmas lehetőség a budapesti atlétikai világbajnokság, hiszen a hazai közönség még több motivációt ad számára. A 27 éves sportoló a The World Athletics Championships hivatalos csatornájának elmondta, hogy már alig várja, hogy a családja és a barátai előtt versenyezhessen.

Kozák Luca elmondta, hogy az atlétikát úgy tudná jellemezni, hogy: küzdés, szórakozás és kitartás. A 27 éves sportoló kiemelte, hogy egy ilyen versenyen barátokat is lehet szerezni. A gátfutás magyar csúcstartója azt is elárult, hogy a rajt előtt a nézőknek csendben kell majd lenniük, azonban ha eldördül a startpisztoly, mindenkinek teli torokból kell majd biztatnia a magyarokat, mert nincs annál jobb érzés, amikor felrobban a pálya.

Kozák Luca arról is beszélt, hogy hazai pályán óriási bizonyítási vágy van benne, a legfőbb célja pedig az, hogy saját magát legyőzze, és ha ez megtörténik, akkor az hatalmas siker.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.