Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Imádja a veterán autókat, de nemcsak különleges járművével, hanem teljesítményével is szeretne kitűnni a tömegből. A mindössze 21 éves Huller Dániel nagyon közel van a budapesti atlétikai világbajnokság nevezési szintjéhez, 83 századot kellene csak hoznia a legjobb idején 800 méteres síkfutáson. 

Igaz, hogy az autója idősebb önnél?
Igen! Nagy hobbim a veterán autózás, mindenképp ki akartam tűnni a tömegből az autóválasztásommal is. Nagyon szeretem az ilyen kis régi, aranyos dolgokat, ezzel a 33 éves Trabanttal tökéletesen sikerült az, amit szerettem volna.

Kormányváltós?
Kicsit modernebb, ez már botváltós, mert nem szerettem volna benzint és olajat kevergetni a szobában a kétütemű motorhoz, úgyhogy inkább négyüteműt vettem.

Huller Dániel nagyon büszke 33 éves Trabantjára Forrás: Huller Dániel

Milyen színű?
Hát... hogy mondjam szépen, most már olyan kávébarna. (nevet)

Gondolom, felkapják a fejüket az emberek, ha megjelenik vele az utcán.
Mondhatom, hogy a nyugdíjasok körében kifejezetten népszerű vagyok vele, igen.

Huller Dániel nem csak különleges autójával szeretne kitűnni Forrás: PHOTO:ZSIGMOND LASZLO-HUN/Laszlo.Zsigmond@Outlook.Com

A futással ki tud tűnni a tömegből?
Nem (nevet), mindenféleképpen a teljesítménnyel és az eredményekkel kell kitűnni. Bármilyen sportra igaz, a futásra viszont különösen, hogy minél sikereseb valaki, annál jobban figyelnek rá, annál többen követik. Ha ezzel jó irányt tudok mutatni például az egyesületben a kicsiknek, vagy bárki másnak, akkor az már hasznos.

Fontos, hogy elismerjék?
Aki annyit dolgozik, mint általánosságban az atléták, azoknak mind jólesik az elismerés. Nincs olyan ember, aki jól viselné, hogy kidolgozza a belét, de még csak tudomást se vesznek róla.

Hogy indult az idei éve?
Ennyire jól még nem kezdtem a szezont, mint idén. Tavaly ilyenkor nem futottam olyan jót, mint most. Igazából az egész futás olyan, mint egy lottószelvény: egyelőre jó állapotban vagyok, de nem tudom pontosan, hogy mikor mit fogok futni, habár az előjelek biztatóak. Múlt héten Nyíregyházán és Budapesten is volt versenyünk, ezeken készülök a kvalifikációra.

Hogy áll a felkészüléssel a vb-re?
Az a legszebb az egészben, hogy ugyanúgy készülök, mint eddig. Az alapján a program alapján, ami nekem bevált. Ha változtatnék rajta, nem biztos, hogy jól sülne el, az edzésem is ugyanúgy alakul, mint eddig. Inkább lélekben készülök, nagyon szeretnék bejutni az elődöntőbe, az nekem nagyon nagy szó lenne.

Családja, barátai is készülnek?
Igen, az összes tiszteletjegyet elosztogattam már. Nekem ez egy különleges esemény lesz, nem úgy állok hozzá, hogy ez is csak egy verseny, vagy a karrieremben egy megálló. Nekem ez az egyik legfőbb verseny a pályafutásom alatt, nem tudok úgy tekinteni rá, hogy csak odamegyek és futok.

Ez a budapesti világbajnokság egy utat ad az életre, egyszer van ilyen, hogy hazai közönség előtt mérettetheti meg magát az ember.

Nagy valószínűséggel több ilyen nem lesz, vagy csak nagyon későn, úgyhogy most kell élni a lehetőséggel.

Van valami különleges szokása, amivel készül a versenyekre?
Van egy nagy babonám, a Trója című film egyik jelenetét nézem meg ilyenkor, mert olyan harcias állapotba hoz, amit szerintem minden versenyzőnek meg kellene éreznie, az a mentalitás, amit Brad Pitt közvetít ott, hogy mennek előre, és csak csinálják, amit kell, ez nagyon nagy löket nekem.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

Mindent egy helyen az Eb-ről