Társoldalunk:

Szeles hétfő Phjongcshangban

2018.02.12. 04:41
rendezés

Az erős szél miatt el sem indították hétfőn a női óriás-műlesiklás mezőnyét - csütörtökre halasztották a számot. 75 perces késéssel kezdődött a hódeszkások női slopestyle döntője is. Ha minden jól megy, nyolc számban avatnak ma olimpiai bajnokot. Kövesse velünk a phjongcshangi téli olimpia harmadik napjának eseményeit percről percre. 

--
04:43

Női óriás-műlesiklás csütörtökre halasztva

Az erős szél miatt a vasárnapi férfi lesiklás után a hétfői női óriás-műlesiklást is elhalasztották a phjongcshangi téli olimpián. A számot csütörtökön bonyolítják le.

A szervezők meg se várták a rajtot, már órákkal előtte úgy döntöttek, hogy nem lehet megrendezni a számot, amelyben Hozmann Szonja és Maróty Mariann révén két magyar induló is lett volna. Később úgy határoztak, hogy a vasárnap elmaradt férfi lesikláshoz hasonlóan a női óriás-műlesiklást is csütörtökön rendezik. A program szerint az első futamra magyar idő szerint 1.30-tól, a másodikat pedig 5.15 tartják, a férfi lesiklás 3.00-kor kezdődik majd. 
A technikai számoknak otthont adó Phjongcshangban 60 km/óránál is erősebb szél fújt, ilyen körülmények között pedig nem lehet futamot rendezni.
Kedden a férfi kombinációt tartanák Dzsongszonban Kékesi Mártonnal és Samsal Daliborral - amennyiben az időjárás is engedi.

--
04:44

Rendesen kavarja a szél a havat

Egy önkéntes a női óriás-műlesiklás helyszínén

Forrás: AFP/Martin Bernetti
--
04:45

Csúszva kezdődött a női slopestyle döntő

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt halasztani kellett a női hódeszkások slopstyle-fináléját.

A szám vasárnapi selejtezőjét az erős szél miatt meg sem tudták rendezni, a szervezők akkor úgy határoztak, hogy a kvalifikációt törlik, a hétfői fináléban pedig az egész mezőny - mind a 26 versenyző - elindulhat, és mindenki kétszer csúszhat le. A döntő 75 perccel halasztották el, végül rendben elrajtolt a mezőny. 

A nagy szél az alpesi versenyeket is alaposan megkavarta, a vasárnapra tervezett első számot és a hétfőre kiírt női óriás-műlesiklást ugyanis egyaránt elhalasztották.

--
04:50

33 érem már elkélt

Még csak a harmadik napnál tartunk, de 33 érmet már kiosztottak Phjongcshangban.

--
04:53

Már csak tíz versenyző van hátra

A női hódeszkások késve kezdett slopestyle döntőjében már csak tíz versenyző van hátra a mezőnyből, szinte bárki lehet közülük olimpiai bajnok.

--
04:54

Kanada döntős vegyes páros curlingben

Kanada 8-4-re legyőzte Norvégiát a curling vegyespáros elődöntőjében, így bejutott a fináléba a phjongcshangi téli olimpián.

A hétfői párharc fordulatosan alakult, a kiváló kanadai kezdés után a norvégok egyenlíteni tudtak, s ugyan a folytatásban is a rivális került előnybe, az ötödik szakasz után még mindössze egy pont volt a különbség a csapatok között. A csata a hatodik menetben dőlt el, miután a kanadaiak azt 3-0-ra nyerték, s 8-4-es előnybe kerültek. Ezek után a hetedik endben az európai együttes jelezte, elismeri ellenfele sikerét.
A győztes duó a fináléban a világbajnok svájciakkal, vagy az oroszokkal csap majd össze kedden. A másik elődöntőt magyar idő szerint 12.05-től rendezik.

--
04:59

A címvédő már túl az ugráson

Két kör után 83 ponttal most is vezet Jamie Anderson a női hódeszkások slopestyle döntőjében.

A címvédő amerikai Jamie Anderson a női hódeszkások slopestyle döntőjében

Forrás: MTI/EPA/Fazry Ismail
--
05:06

Remek kanadai csúszás

A kanadai Laurie Bloin gyönyörű második csúszással, 76.33 ponttal feljött összetettben a második helyre az amerikai Jamie Anderson mögé.

--
05:14

Pillanatnyilag finn bronz

A finn Enni Rukajarvi a harmadik 75.38 ponttal, miközben az egyik legnagyobb esélyes osztrák Anna Gasser rontott, esett és csak a tizenötödik a női hódeszkások slopestyle döntőjében.

--
05:17

Kanada olimpiai bajnok műkorcsolya csapatban

Ugyan a jégtáncosok kűrje még hátravan, de az éllovas Kanada előnye már behozhatatlan, így aranyérmesnek tekinthető a műkorcsolyázók csapatversenyében a phjongcshangi téli olimpián.

A háromnapos viadal utolsó, hétfői napján a versenyben lévő öt csapatból előbb a férfiak mutatták be kűrjeiket, ebben Patrick Chan, a kanadaiak háromszoros világbajnoka volt a legjobb, megelőzve az orosz Mihajil Koljadát és az amerikai Adam Rippont.
Ezzel a kanadaiak óriási lépést tettek a végső győzelem felé, ugyanis hét pontra növelték előnyüket a második oroszokkal szemben.
Következett a nők kűrje, melyben az orosz Alina Zsagitova nagyszerű teljesítményt nyújtott, s nagy fölénnyel végzett az élen, de a kanadai Gabrielle Daleman megszerezte a harmadik helyet, s ezzel az aranyérmet is együttesének. Kanada ugyanis így 5 ponttal vezet a jégtáncosok kűrje előtt, viszont az oroszok négy pontnál már semmiképpen sem szerezhetnek több pontot náluk.

Az állás: 1. (és már aranyérmes) Kanada 63 pont, 2. Olimpiai Sportolók Oroszországból (OAR) 58, 3. Egyesült Államok 53, 4. Olaszország 49, 5. Japán 44

--
05:19

Jamie Anderson aranyérmes

A címvédő amerikai Jamie Anderson nyerte a női hódeszkások slopestyle döntőjét, Szocsi után így már kétszeres olimpiai bajnok a versenyző. Kanadai ezüstöt osztanak ki a számban Laurie Bloinnak, a bronzérmet a finn Enni Rukajarvit nyerte.

--
05:25

Így örül egy kétszeres olimpiai bajnok

Az amerikai Jamie Anderson, a női hódeszka slopestyle újdonsült, immáron kétszeres olimpiai bajnoka

Forrás: AFP/Loic Venance
--
05:26

Női félcső következik

A magyar idő szerint kora reggeli program a hódeszka női félcső selejtezővel megy tovább - ha az időjárás és a szervezők is úgy akarják.

--
05:29

Esett, mégis olimpiai bajnok lett

A férfi műkorcsolya csapatversenyben már olimpiai bajnok Kanada legjobbja, Patrick Chan rontott a szabadprogramban, mégis győzni tudtak.

Patrick Chan rontott a szabadprogramban

Forrás: AFP/Roberto Schmidt
--
05:35

A 17 éves őstehetség odadurrantott a mezőnynek

Az amerikai Maddie Mastro volt az első a női hódeszkások félcső selejtezőjében. A világranglista negyedik helyezett, két hét múlva 18 éves sportoló 83.75 pontot kapott a csúszására, ami azt jelenti, hogy szinte biztos továbbjutó a legjobb 12 közé.

--
05:37

Mutatjuk a félcső gyönyörű mesterét

Íme a 17 éves Maddie Mastro, a félcső mestere.

Maddie Mastro február 22-én lesz 18 éves.

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Ezra Shaw
--
05:41

Megint egy brutál amerikai csúszás

Chloe Kim akkorát csúszott, hogy csak a fejét fogta mindenki: 91.5 pontot kapott.

--
05:42

Chloe Kim sisak nélkül

Van képünk róla úgy is, hogy nem takarja szemüveg és sisak a fejét.

A félcső biztos éremesélyese.

Forrás: AFP/Florian Choblet
--
05:44

Csak pislognánk, mint hal a szatyorban

A női hódeszkások félcső selejtezőjét egy 21 méter széles, több mint 250 méter hosszú félcsőben rendezik, a lényeg, hogy minél többet, nagyobbat és látványosabbat ugorjanak, miközben lecsúsznak. Mi csak keresnénk, hogy merre van az előre, de ezek a lányok nagyon durván nyomják.

--
05:58

A jégtáncot is Kanada vitte

A már aranyérmes Kanada nyerte a műkorcsolya jégtánc döntőjét is csapatban. A Tessa Virtue, Scott Moir kettős révén a jégtáncosok kűrjét is megnyerték, így végül hét pont előnnyel verték az ezüstérmes oroszokat a műkorcsolyázók csapatversenyében a phjongcshangi téli olimpián.

--
05:59

Egy káprázatos jégtánc fotó

A kanadai Scott Moir és Tessa Virtue a jégen

Forrás: AFP/Roberto Schmidt
--
06:05

Még egyszer az aranyérmes Jamie Anderson

--
06:16

Saját cipője is van a téli olimpiának

Lehet ám téli olimpiás cipőt is venni.

--
06:22

Műkorcsolyázó fej nélkül

Nap képe gyanús az amerikai Adam Ripponról készült fotó.

Az amerikai Adam Rippon a férfi műkorcsolya csapat versenyében mutatja be szabadprogramját.

Forrás: Sputnik/Vladimir Pesnya
--
06:25

Az első körnek vége

A női hódeszka félcső selejtezőjében az első kör után az amerikai Chloe Kim vezet 91.50 ponttal a 87.75 pontos kínai Liu Jiaju, és az amerikai Maddie Mastro (83.75 pont) előtt. A legjobb 12 jut tovább, mindjárt folytatjuk a második futammal.

--
06:27

Németország vezet

Az éremtáblázaton három arannyal és egy bronzzal a németek állnak az élen, Hollandia a második két-két arannyal, ezüsttel és egy bronzzal.

--
06:28

Mutatjuk, mekkora volt a szél

Emiatt halasztották el a női óriás-műlesiklást.

Terelőhálót bont el egy munkás a hófúvásban - indokoltnak tűnt a szám törlése

Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
--
06:32

A kanadai csapatarany átadása

Így néz ki egy műkorcsolya csapatverseny éremátadója. 

Kanadai arany, orosz ezüst és amerikai bronz egy képen

Forrás: Sputnik/Vladimir Pesnya
--
06:36

Chloe Kimnek döbbenetesen jól megy

Az amerikai Chloe Kim első körben 91.50 pontot kapott a női hódeszkások félcső selejtezőjében, majd a második körben még ennél is jobbat csúszott: 95.5 pontot kapott. Nem csodálkoznánk, ha övé lenne a szám aranyérme.

--
06:42

Brutálisan rossz csúszás is van

Olyan kevés pontot még senki nem kapott, mint a kínai Li Shuang, az alaposan elrontott csúszása mindössze 9.25 pontot ért a női hódeszkások félcső selejtezőjében.

--
06:46

A francia versenyző is döntős

Jelen állás szerint a francia Mirabelle Thovex is bent van a legjobb 12 között 64.25 pontos második csúszásával.

--
06:50

A női slpestyle ezüstérmese

 A kanadai Laurie Blouin ég és föld között.

A kanadai Laurie Blouin, a női slopestyle ezüstésrmese a levegőben

Forrás: AFP/Martin Bureau
--
06:53

Iszonyú magasra ugrott a japán

A japán Hikaru Oe 4,4 méter magasra is ugrott a női hódeszka félcső selejtezőjében, de ez nem volt elég a jó csúszáshoz, 51 pontot kapott csak.

--
07:00

Brutál jó montázs a szkeletonosokról

Miközben a női óriás-műlesiklást csütörtökre halasztották a szél miatt, és zajlik a női boardosok félcső selejtezője, addig a szkeletonosok edzettek egy jót, az AFP meg csinált egy marha jó montázst a kanadai versenyzők sisakfestéséről.

A kanadai szkeletonosok odafigyelnek a stílusra. Kevin Boyer, Dave Greszczyszyn és Barrett Martineau sisakfestése (balról jobbra)

Forrás: AFP/Mohd Rasfan
--
07:04

Imádják a nők a Fehér Tigrist

Mindenki odavan Sooharangért, a phjongcshangi téli olimpia kabalafigurájáért

--
07:23

Megvan a női félcső döntő mezőnye

Megvan a legjobb 12 a női snowboard félcsőjében. Az amerikai Chloe Kim 95.5 ponttal volt a legjobb, vele együtt a kínai Liu Jiaju, a japán Matsumoto Haruna, az amerikai Maddie Mastro, a spanyol Queralt Castello, a kínai Xuetong Cai, a japán Sena Tomita, az ausztrál Emily Arthur, a francia Sophie Rodriguez, a szintén francia Mirabelle Thovex, az amerikai Kelly Clark és az ugyancsak amerikai Arielle Gold küzdhet az érmekért.

--
07:27

Egy időre elköszönünk

A kora reggeli eseményeknek vége, köszönjük a figyelmet. Lesz ma még női jégkorong, sílövészet, síakrobatika, szánkó, gyorskorcsolya és síugrás. Jövünk majd percről percre közvetítéssel, tartson velünk akkor is.

Még több bejegyzés