Újabb magyar érem Rióban, Pap Bianka bronzérmes

Pap Bianka
Rio de Janeiro, 2016. szeptember 12. Az S10-es sérültségi kategóriában versenyző Pap Bianka a 200 méteres vegyesúszás döntőjében a riói paralimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. szeptember 11-én. Pap Bianka bronzérmet szerzett. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az S10-es sérültségi kategóriában versenyző Pap Bianka bronzérmet szerzett 200 méteres vegyes úszásban a riói paralimpia vasárnapi versenynapján.
Vágólapra másolva!

A Vasas 16 éves, paralimpiai újonc sportolója egy nappal korábban 100 méter háton ezüstérmes lett.

Akárcsak akkor, a győzelmet most is az új-zélandi Sophie Pascoe szerezte meg.

Pap Bianka a délelőtti előfutamból a hetedik idővel került a nyolcas döntőbe, ennek megfelelően az egyes pályán úszott a fináléban. Jól kezdett, az 50 méter pillangó után hatodikként fordult, majd jött kedvence, a hát, amelyen feljött a negyedik helyre.

Az S10-es sérültségi kategóriában versenyző Pap Bianka a 200 méteres vegyes úszás döntőjében Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Mellen aztán tovább javított, már az élcsoport tagja volt, az utolsó hosszra harmadikként fordult. Gyorson is remekül tempózott, a jutalma egy újabb érem lett.

– nyilatkozott szerényen a szigetvári születésű Pap Bianka.

Estére azonban edzőm, Szabó Álmos, a masszőrünk és a társaim segítségével sikerült összeszednem magam. Az egyes pályán mentem, amit surranópályának is hívnak, erről már többen nyertek olimpiai aranyat. Bár én sem látom a többieket, nem is figyeltem rájuk, ők sem láttak engem.”

Hozzátette: 2:31.46 perces eredménye új egyéni csúcs.

Pap Biankáé a magyar küldöttség harmadik dobogós helye az uszodában, és a negyedik érme Rióban, két ezüst mellett a második bronz.