Megtartották a kokszolók miniolimpiáját az oroszok

Jelena Iszinbajeva, 2009, atlétika-vb, Berlin
Vágólapra másolva!
Az olimpiáról kitiltott orosz atléták tartottak maguknak egy miniolimpiát egy Moszkva melletti atlétikai központban. Nehezen emésztik meg a kizárást.
Vágólapra másolva!

„Semmi nem pótolhatja az olimpiát, de ma üzenetet küldhetünk azoknak, akik nem engedtek minket elindulni a versenyeken, ahova megérdemelten jutottunk ki” – mondta Dmitri Slaktyin, az Orosz Atlétikai Szövetség elnöke az esemény megnyitóján, ahol néhány percre tönkrement a kihangosítás.

A megnyitón tiszta feketében állt a pódiumon a rúdugró világklasszis Jelena Iszinbajeva, aki a harmadik olimpiai aranyáért utazott volna Rióba. „A győzelem végül a miénk lesz.

de ahogy korábban is mondtam, ez is csak erősebbé tesz minket” – mondta Iszinbajeva.

Jelena Iszinbajeva Forrás: Origo

A Stars 2016 névre keresztelt eseményen 150-en indultak, köztük a 67 kizárt olimpikon. Az érmeket az orosz sportminiszter, Vitali Mutko adta át, aki aztán ott maradt a stadionban, és az atléták kérdéseket tehettek fel neki a sportág jövőjével kapcsolatban.

A verseny egyébként pénzdíjas volt, az első helyezettek 100 ezer rubelt kaptak (nagyjából 400 ezer forint), az ezüstért 50, a bronzért 30 ezer rubel járt.