Kenguruval és emuval költöztek a rozoga olimpia faluba

Horizontal SUMMER OLYMPIC GAMES OLYMPIC VILLAGE ILLUSTRATION GENERAL VIEW WASTE SORTING
A view of the Olympic and Paralympic Village in Rio de Janeiro, Brazil, on June 23, 2016. / AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA
Vágólapra másolva!
Megkezdte a beköltözést az olimpiai faluba az ausztrál küldöttség, amely kivitelezési hiányosságokra hivatkozva vasárnap nem foglalta el a szobáit Rio de Janeiróban.
Vágólapra másolva!

Kitty Chiller, a küldöttség vezetője a falu megnyitásának napján közölte, hogy a villanyvezetékek több helyen kilógnak a falból, a vízvezetékek szivárognak, a vécék pedig el vannak dugulva. A szervezők később beismerték, hogy problémákkal küszködnek, és gyors megoldást ígértek.

Az út az olimpiai faluba Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

Kedden a férfi gyeplabdacsapat tagjai, az íjászok, a tornászok és a sportlövők költöztek be, szerdán pedig az ökölvívók és a kajakosok, illetve kenusok követik őket az ausztrál küldöttség szóvivője szerint. Mike Tancred jelezte, hogy három szobában még mindig nem működik kifogástalanul a vízelvezetés, általánosságban pedig a takarítással van még gond. Ugyanakkor hozzátette, nagy előrelépés tapasztalható, a falu pedig nagyszerű.

A nappali Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

Vasárnap az ausztrálok szokatlannak nevezték az épületüket, és úgy vélekedtek, hogy az olimpiai falu egyszerűen még nincs készen. "A polgármester szerdán ellátogat hozzánk, hogy üdvözöljön bennünket, és átadja az épület kulcsait" - mondta Mike Tancred.

A hálószoba Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

A városvezető Eduardo Paes vasárnap úgy reagált a méltatlankodásra: kengurut állítanak az épület elé, hogy az ausztrálok jól érezzék magukat. A küldöttség erre közölte, hogy nem kengurura, hanem vízvezeték-szerelőkre van szükségük. A beköltözés elkezdésekor ugyanakkor maguk az ausztrálok helyeztek el egy kengurut és egy emut a bejáratnál, de szóvivőjük hangsúlyozta, ennek semmi köze az üzenetváltáshoz.

A kilátás a teraszról Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

"A londoni épületünk előtt is állt egy kenguru és egy emu 2012-ben, most magunkkal hoztuk őket. Ezek nemzeti szimbólumaink" - tette hozzá.