Az ausztrálok nem költöznek be az olimpiai faluba

Ausztrál 4x100-as női gyorsváltó, London 2012, úszás, Alicia Coutts, Cate Campbell, Brittany Elmslie, Melanie Schlanger
Australia’s Alicia Coutts, Cate Campbell, Brittany Elmslie and Melanie Schlanger pose on the podium with their gold medal after winning the women's 4 x 100m freestyle relay swimming event at the London 2012 Olympic Games on July 28, 2012 in London. AFP PHOTO / MARTIN BUREAU MARTIN BUREAU / AFP
Vágólapra másolva!
Kivitelezési hiányosságokra hivatkozva egyelőre nem költöznek be az ausztrál sportolók az olimpiai faluba Rio de Janeiróban.
Vágólapra másolva!

Kitty Chiller, a küldöttség vezetője közölte, hogy a villanyvezetékek több helyen kilógnak a falból, a vízvezetékek szivárognak, a vécék pedig el vannak dugulva.

Nem sikerült megoldani a problémákat

"Több mint ezer embert mozgósítottak az utolsó pillanatban, hogy megoldják a problémákat, ez azonban nem sikerült" – jelentette ki Kitty Chiller, hozzátéve, hogy a következő három napban érkező sportolóikat másutt helyezik el.

Az ausztrálok nem költöznek be az olimpiai faluba Forrás: AFP/Martin Bureau

A The Sydney Morning Herald című ausztrál lap lakhatatlan szobákról számolt be. Az ország küldöttsége csütörtökön kezdte volna meg a beköltözést, de egyelőre közeli szállodákban bérelnek szobákat.

Spártaian egyszerűek a szobák

A Folha de Sao Paulo című brazil napilap értesülése szerint az amerikai, olasz és holland delegációk saját zsebből fizették ki a szálláshelyük lakhatóvá tételét. Az apartmanok spártaian egyszerű berendezését már korábban is szóvá tették a sajtóorgánumok, például hogy több szobában is csak műanyag szekrények vannak.

Az olimpiai faluban körülbelül 10 500 sportoló és 7000 fős személyzet tartózkodik majd.