A férfiaknál is lemondta egy sztár a riói részvételt

TENNIS - WIMBLEDON 2016 - DAY 10 CHELEM COURT GRAND GRAND SLAM GRASS photography SLAM SPORT TENNIS WIMBLEDON
Tomas Berdych in action during day ten of the 2016 Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis Club, Wimbledon, London, England, on the July 6, 2016 - Photo Ben Queenborough / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
A férfi teniszezők világranglistáján 8. cseh Tomas Berdych a zikavírustól tartva mondta le a szereplést a riói olimpián.
Vágólapra másolva!

A wimbledoni torna elődöntőjében a később bajnok Andy Murray-vel szemben alulmaradó 25 éves játékos szombaton jelentette be, hogy nem fog részt venni az olimpián.

"Nehéz döntés volt, amit a családtagjaimmal folytatott hosszú és fájdalmas beszélgetések előztek meg" - idézi a BBC a 25 éves teniszezőt.

Tomas Berdych nem utazik el Rióba Forrás: DPPI media/ Ben Queenborough

Berdych a Twitteren közzétett üzenetében jelezte, hogy a döntést csak és kizárólag ő hozta meg, és visszalépésének egyetlen oka a zikavírus.

"A döntésem oka a zikavírus jelentette veszély - írja. - Miután frissen alapítottam családot, a legfontosabb szempont az ő egészségük volt."

Berdych két napon belül a harmadik a játékos, aki a zikavírus miatt lép vissza a riói szerepléstől. Pénteken a kanadai Milos Raonic, ma pedig a román Simona Halep tett így. Az amerikai John Isner pedig már korábban jelezte, hogy nem hajlandó Brazíliába utazni.

A teniszezők még így is messze vannak a golfozóktól, akiknél már húsz férfi játékos mondta vissza a részvételt, ami könnyen oda vezethet, hogy a játékok műsorára 1904 után visszatérő sportág 2020-ban újra lekerül a programról.