A Zika-vírus miatt hagyja ki Riót a sztárteniszező

Milos Raonic, Tennis Classics
Milos Raonic, Tennis Classics
Vágólapra másolva!
A Zika-vírustól való félelme miatt nem indul a riói olimpián a wimbledoni döntős teniszező Milos Raonic.
Vágólapra másolva!

"Fájó szívvel közlöm, hogy visszalépek a riói olimpián való szerepléstől" - írja Raonic a Facebookon. "Hosszasan egyeztettem a családommal és az edzőimmel, és végül a Zika-vírus körüli bizonytalanságok miatt hoztam meg ezt a döntést. Ez egy személyes döntés a részemről, és nem szeretném, ha ezzel bárkit (aki indul az olimpián) negatívan befolyásolnék."

Forrás: Tennis Classics

A világranglista-7., 25 éves teniszező hozzátette,

nagyon örül annak, hogy Kanada színeiben részt vehetett a londoni olimpián négy éve,

és büszke arra, hogy a Davis Kupában és egyéb világeseményeken képviselhette országát, amelynek továbbra is sok örömet szeretne szerezni.

A szúnyogok által terjesztett Zika-vírus gyors nemzetközi terjedése miatt az Egészségügyi Világszervezet február 1-jén globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett. A WHO szerint az amerikai kontinensen idén négymillióra emelkedhet a Zika-lázas megbetegedések száma. Jelenleg Brazília a leginkább érintett ország, ott 1,5 millióra teszik a fertőzések számát.

A vírust elsősorban szúnyogok terjesztik, de szexuális úton is terjedhet. A megbetegedés tünetei: fejfájás, láz, piros vagy fehér bőrkiütés, ritkábban izom- és ízületi fájdalom. A zikavírus kisfejűséget (mikrokefáliát) és más agyi rendellenességeket okoz a várandósság idején megfertőzött nők magzatjainál.