Árulózzák Oroszországban a csinos távolugrónőt

Russian Track and Field Athletics Championship. Day one landscape HORIZONTAL
2877211 06/20/2016 Darya Klishina after the long jump event at the Russian Track and Field Athletics Championship in Cheboksary. Maksim Bogodvid/Sputnik
Vágólapra másolva!
Darija Klisina úgy döntött, hogy semleges színekben elindul a riói olimpián, meg is kapta erre az engedélyt, amiért most kap hideget-meleget az oroszoktól.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség június 17-én fenntartotta az orosz sportági szövetség felfüggesztését, ez azt jelenti, hogy az ország atlétái nem indulhatnak nemzetközi versenyeken, így az olimpián sem.

Akik viszont bizonyítani tudják, hogy Oroszországon kívül készülnek, és folyamatosan ellenőrzik őket,

semleges színekben részt vehetnek a versenyeken.

Tisztázta magát, indulhat Rióban Forrás: Sputnik/Maksim Bogodvid

Így tett Darija Klisina is, a távolugró az Egyesült Államokban készül, tisztázta magát, hogy a doppinggal fertőzött orosz atlétikától távol készült, és meg is kapta az engedélyt a riói indulásra.

„Nagyon boldog vagyok a döntés miatt. Szeretném megköszönni az ügynökeimnek, az edzőimnek és a szponzoraimnak, hogy mellettem álltak” - írta a Facebook-oldalára.

A poszt alá rengeteg komment érkezett, sokan árulónak nevezték, de többségben voltak azok a hozzászólók, akik mellette állnak, és azt tanácsolják neki, hogy versenyezzen inkább amerikai színekben. Erre Rióban még nincs lehetősége.