Vágólapra másolva!
Ötven százalék az esélye annak, hogy a dél-amerikai ország csapata nem lesz ott Rióban, mondta az argentin olimpiai bizottság elnöke. Új kapitánya már van a válogatottnak, csak éppen játékos alig akad a keretbe.
Vágólapra másolva!

Egy hónappal a riói olimpia rajtja előtt még mindig kérdéses, hogy az athéni és a pekingi játékok férfi focitornájának bajnoka, Argentina el tudja-e indítani válogatottjá Brazíliában. A helyzet ugyanis meglehetősen aggasztó.

Olarticoechea legalább tele van optimizmussal Forrás: AFP/Eitan Abramovich

Az egy éven belül két Copa América-döntőt elbukó (mindkettőt Chilével szemben, mindkettőt tizenegyesekkel) Gerardo Martion a második kudarc után június végén lemondott. Helyére a válogatottal három világbajnokságot (1982, 1986 és 1990) megjáró Julio Olarticoecheát nevezte ki a szövetség, amit éppen ügyvezető elnök irányít, miután Luis Segurát lemondatta a FIFA.

Ez lehet, hogy kevés lesz

Olarticoechea kinevezése után azon melegében keretet is hirdetett, azonban a 18 játékosból három – Luciano Vietto (Atlético Madrid), Victor Cuesta (Independiente) és Lautano Gianetti (Vélez Sarsfield) – máris visszamondta a szereplés lehetőségét. És várhatóan így tesz majd a Juventus sztárja, Paolo Dybala, valamint az Everton játékosa, Ramiro Funes Mori, akiket szinte biztos, hogy nem fog elengedni a klubjuk Rióba. Ahogy Lionel Messit sem, aki a Barcelonától csak a Copára kapott eltávot.

– füstölgött Olarticoechea. – De, ha 13 vagy 14 játékossal kell elutaznom Rióba, akkor is ott leszünk" – fogadkozott.

Messi biztos, hogy csak otthonról fogja nézni az olimpiát Forrás: AFP/Nelson Almeida

Gerardo Werthein, az argentin olimpiai bizottság elnöke azonban még a napokban is azt mondta, hogy legfeljebb ötven százalék az esély a részvételre.

Az argentin válogatott a tavalyi dél-amerikiai ifijúsági torna megnyerésével kvalifikálta magát az olimpiára, ahol a D csoportban Algériával, Hondurasszal és Portugáliával kellene megmérkőznie.