Bolt visszalépett az olimpiai válogatótól

Usain Bolt, atlétika
Usain Bolt, winner in 10.04 seconds, competes in the Men's 100 meter semifinal at the National Stadium in Kingston, Jamaica on day two of the National Trials on July 1, 2016. Ricardo Makyn / AFP
Vágólapra másolva!
Combsérülést szenvedett, így nem indult el a 100 méteres síkfutás döntőjében Usain Bolt a jamaicai olimpiai válogatón. Ennek ellenére ott lehet Rióban, ha felépül.
Vágólapra másolva!

Miután 10,04-es idővel Senoj-Jay Givans és Jevaughn Minzie előtt megnyerte a 100 méteres síkfutás elődöntőjét a kingstoni olimpiai válogatón, Usain Bolt sérülésre hivatkozva visszalépett a finálétól.

A hatszoros olimpiai aranyérmes hátsó combhajlító izma sérült meg, így nem folytatta a versenyt. Szerencséjére a jamaicai válogatási szabályok nem olyan szigorúak, mint az Egyesült Államokban, azaz orvosi igazolással még van esélye arra, hogy ott legyen Rióban, és megvédje címét.

Usain Bolt Forrás: AFP/Ricardo Makyn

Bolt azonnal kezeléseket kapott, és július 22-én már szeretne visszatérni a pályára. Távollétében a válogatót a 2012-es londoni ezüstérmes Yohan Blake nyerte 9,95 másodperces idővel.

Ami viszont biztos, az amerikaiak 400-as olimpiai bajnoka, Sanya Richards-Ross nem védheti meg címét, ő ugyancsak combsérülés miatt 250 méter után feladta az eugene-i olimpiai válogatót.