Holttestet mosott partra a víz a riói olimpia egyik helyszínénél

Rio 2016, olimpia, Rio de Janeiro
Vágólapra másolva!
Alig néhány méterre onnan, ahol az augusztusi olimpián a strandröplabda-versenyeket rendezik majd.
Vágólapra másolva!

Szerda délután egy megcsonkított holttestett mosott partra a víz Rio de Janeiro világhírű strandján, a Copacabanán, néhány lépésnyire attól a ponttól, ahol az olimpiai strandröplabda-versenyeket rendezik majd augusztus 5-21. között.

Az újabb súlyos bűncselekmény tovább rontja a rendezők egyébként sem rózsás kedvét, valamint a résztvevő sportolók, és a szurkolóként a brazíliai nagyvárosban utazók biztonságérzetét is.

Az eset három nappal azt követően történt, hogy a rendőrség látványos tiltakozóakciót tartott, amiért elmaradnak az olimpiára ígért béremelések és fejlesztések.

A pénz ugyanis másra kell. Még építik azt a metróvonalat, amit pár nappal az olimpia kezdete előtt adnak majd át, azt a 2,9 milliárd realt pedig a kormány kiutalt a városnak nem javadalmazásra, hanem az elengedhetetlen biztonsági intézkedések végrehajtására kell fordítani. Francisco Dornelles, Rio kormányzója két hete gazdasági szükségállapotot hirdetett, és elhibázott lépésnek nevezte az olimpia megrendezését, amennyiben az nem lesz nyereséges.