Szilágyi Áron a tokiói olimpiáig hosszabbított

Szilágyi Áron
Budapest, 2014. március 9. Szilágyi Áron a dél-koreai Kim Dzsung Hvan elleni asszóban a Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti férfi kard Grand Prix döntőjében a WestEnd bevásárlóközpont Millennium udvarában 2014. március 9-én. A londoni olimpia győztese, a tavalyi, budapesti világbajnokság bronzérmese a fináléban 15-13-ra kikapott dél-koreai ellenfelétől, így a második helyen végzett. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Szilágyi Áron olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó 2020. augusztus 31-ig meghosszabbította szerződését nevelőegyesületével, a Vasas SC-vel. Öt év nyugodt munka és támogatás vár Szilágyira.
Vágólapra másolva!

Stílszerűen a klub pasaréti vívótermében megrendezett sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Vasas SC az eredetileg 2016. december 31-ig szóló szerződését meghosszabbítva 2020. augusztus 31-ig számít londoni aranyérmesére, a kardvívó olimpiai címvédő Szilágy Áronra.

Szilágyi Áron büszkén mondhatja el, hogy a londoni olimpia nyolc magyar aranyérmese közül elsőként számára biztosította a klubja az ötéves, nyugodt munka biztos hátterét. Függetlenül attól, hogy sikerül-e megvédenie a 2012-ben kiharcolt első helyét, vagy jövőre egy ennél szerényebb helyezéssel kell beérnie.

Szilágyi Áron Forrás: MTI/Beliczay László

„A Vasas nem csak a klubom és az otthonom, hanem ennél is több: részemről életem végéig tart ez a hűség és szeretet – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Szilágyi Áron. – Jól esik, hogy a klubom vezetésének jövőképében már Tokió is szerepel velem kapcsolatban, és ennek szellemében tudtunk megállapodni az elkövetkezendő öt évről.” – mondta az idén Európa-bajnokságot nyert, a világbajnokságon pedig a hatodik helyen végzett Vasas sportoló.

A család az első

"Pontosan emlékszem arra a pillanatra, amikor 1999 szeptemberében kilencévesen besétáltam a vívóterembe" - idézte fel a kezdetet Szilágyi Áron, ezt követően pedig megemlékezett első edzőjéről, a 2008-ban elhunyt Gerevich Györgyről. - A család az első szlogent teljesen magaménak érzem, mert ez a kapcsolat már több, mint klubhűség"

London olimpiai bajnoka Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Az olimpiai-, világ- és Európa-bajnoknak ezen kívül azért is jó napja volt kedden, mert a sajtótájékoztatón a JP Autó 2017. december 31-ig szóló egyéni támogatói szerződést írt alá a kardvívóval, aki mostantól egy mutatós – Kecskeméten gyártott – Mercedes Benz CLA Shooting Brake modellel autózhat.

A szerződéshosszabbítást a PBT Fencing jóvoltából szimbolikus jelenet zárta le: a vívófelszereléseket gyártó cég négy darab "A család az első - Vasas SC 2020" gravírozású kardot készített, s egyet-egyet a klubnak, a szakosztálynak, a támogatónak és Szilágyi Áronnak nyújtott át.