Népszerű az olimpiai aláírásgyűjtő akció

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Sokan szeretnék, ha Magyarország rendezné a 2012-es olimpiát

Január 24-én Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is kilátogatott a bevásárlóközpontba.

Az aláírásgyűjtő akció igen sikeres, sok járókelő odament az "Olimpia 2012 aláírásgyűjtés" feliratú padhoz. A Mammut 2 bejáratával szemben Benesch Zoltán, a Fidesz-MPP második kerületi csoportjának a tagja várta az aláírókat, s érdeklődésünkre elmondta: a második kerületben, az első "gyűjtőponton" másfél hét alatt közel négyezren írták alá az íveket. "Az emberek 95%-a tudja, miről van szó, aki nem, annak elmagyarázzuk, hogy mi is a cél: az, hogy Magyarország 2012-ben olimpiát rendezzen."

A tervek szerint egymillió aláírást kíván összegyűjteni a Fidesz-MPP, s ezt a március 16-án Magyarországra látogató Jacques Rogge NOB-elnöknek adja majd át.

Az olimpia budapesti megrendezésére vonatkozó tanulmány elkészítésére a világ négy nagy tanácsadó vállalata, az Arthur Andersen, az Ernst and Young, a Price Waterhouse Coopers és a KPMG adott be pályázatot. A győztest nyílt közbeszerzési eljárással választják ki február 5-ig, az elbírálást az OPEB és az ISM munkatársaiból álló szakmai grémium végzi.

Korábban: