Tóth Adrienn vezet, Kovács olimpiai csúcssal nyerte az úszást az öttusaversenyen

Vágólapra másolva!
Két szám után Tóth Adrienn vezet, az úszást olimpiai csúccsal megnyerő Kovács Sarolta pedig a 22. helyen a londoni olimpia női öttusaversenyében.
Vágólapra másolva!

A Vizesközpontban a vívásban második Tóth került előbb sorra. A harmadik futamban elsőként csapott célba, és 2:17.32 perccel megjavította egyéni legjobbját. A tavaly Eb-ezüstérmes Tóth az úszással 1156 pontot gyűjtött, és 2132 ponttal átvette a vezetést. A második helyre a világranglistán harmadik brazil Yane Marques jött fel (2116 p), a harmadik helyről pedig az idei vb-bronzérmes brit Samantha Murray (2096 p) várhatja a folytatást.

Kovács az ötödik, azaz a legerősebb futamban indult. Remekül kezdett, majd nagyot hajrázott, és 2:08.11 perccel nemcsak saját csúcsát múlta felül, hanem egyben a játékok legjobb női úszóidejét érte el (a női öttusa 2000 óta szerepel az olimpiai programban). A tavaly vb-második versenyző 1264 ponttal gazdagodott, összesítésben - 1928 ponttal - tíz helyet előrelépett.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

Az öttusázók magyar idő szerint 16:11-től a Greenwich Parkban a lovaglással folytatják, és ott rendezik a lövészettel kombinált futást is.