Tóth Adrienn: Az utolsó számban nagyot csalódtam magamban

tóth adrienn, öttusa, london 2012
Vágólapra másolva!
Az első két szám remekül, a zárás viszont nem igazán sikerült Tóth Adriennek, aki 20. lett az olimpián. A 21 éves öttusázó a lovaglást még az első helyről várta, és bár a bemelegítés jól sikerült, és nem is izgult, végül öt verőhibával zárt. Mégsem emiatt volt igazán bosszús, hanem a kombinált szám miatt, ahol a gyengébben sikerült első lövészet rányomta a bélyegét a továbbiakra.
Vágólapra másolva!

Tóth a mezőny második legjobb vívásával kezdte a napot, majd úszásban ugyan a tizenkettedik lett, de a lovaglást így is első helyről várhatta (összefoglalónkat a versenyről itt olvashatja). "A nap elejét nagyon élveztem, eleve azzal a céllal érkeztem, hogy minden percét kiélvezzem az olimpiának, és az első két szám teljes mértékben rendben volt, nem izgultam."

A lovaglásnál aztán öt verőhiba miatt a maximális ezerkétszáznál százzal kevesebb pontot gyűjtött Tóth, pedig a bemelegítés alatt úgy érezte, jobban fog sikerülni a harmadik szám. "Azt hittem előzetesen, hogy nagyon fogok izgulni, de meg vagyok győződve, hogy a lovaglás előtt voltam a legnyugodtabb. A jó melegítés miatt önbizalommal telve mentem be a pályára, bíztam abban, hogy ami ott sikerült, az élesben is menni fog. Sajnos nem úgy sikerült végül a szám, ahogy elterveztük, majd kielemezzük a lovasedzőmmel, hogy mi volt a gond, és tanulok belőle."

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Tóth Adrienn

A Honvéd 21 éves versenyzője az ötödik helyről kezdte a 3000 méter futásból és három lövészetből álló kombinált számot, ami nem jól sikerült, így végül Tóth a huszadik lett. "Az utolsó számban nagyot csalódtam magamban, igaz, hogy nem vagyok a legjobb kombis a mezőnyben, de ennél azért többre vagyok képes. Ez kijelölte a célt, hogy a következő négy évben min kell nagyon sokat dolgozni" - mondta önkritikusan Tóth.

A váltóval kétszeres vb- és Európa-bajnok sportoló nagyon keménynek találta a futásra kijelölt pályát, nehezebb volt, mint amire készült a tavalyi Világkupa-döntő után, és a lövészettel sem volt elégedett. "A kombinált szám általában azért megy jól, mert a lövészetnél ott szoktam lenni az élmezőnyben, de most az sem sikerült. Sajnos már az első lövészet gyengébb lett, mint amit vártam, ez aztán a futásra is rányomta a bélyegét. Bár a másodikra még összeszedtem magam, a befejező lövészetnél már szét voltam esve."