Mocsai: Erőn felüli ez a negyedik hely

Vágólapra másolva!
Bár a magyar válogatott a horvátok ellen kapott ki a londoni olimpia bronzmérkőzésén, a játékosok és a szövetségi kapitány is visszautalt a svédek elleni, elődöntőbeli meccsre, amely érezhetően mély nyomott hagyott bennük. Nagy László is azt mondta, azt a meccset kellett volna megnyerni, bár az olimpia előtt aláírta volna a négy közé jutást. Mocsai Lajos kapitány szerint csapata erőn felül teljesített, és sajnálta, hogy a bronzmeccsen az egyébként megérdemelten nyerő horvátokat kissé megtolták a bírók.
Vágólapra másolva!

Az élő közvetítés

Nem tört meg az olimpiai kéziátok

A pólósokkal együtt fürödnének a horvát kézisek

Nagy László remekül kezdte a meccset, szórta a gólokat, végül hattal zárt - tizennégy kísérletből -, így a magyar csapat második legeredményesebbje volt. A Barcelonából a Veszprémbe igazoló átlövő még az elődöntőre tért vissza az értékelés elején, szerinte óriási lehetőség volt a döntőbe jutásra a svédek ellen, és az jobban fáj neki, hogy azt a meccset nem sikerült hozni.

Forrás: Franck Fife
Nézzen képeket a bronzmeccsről!

"Nehéz bármit mondani a bronzmeccs után, az első félidei védekezésünk értékelhetetlen volt, passzívak voltunk, és nem elég harciasak, ezt jelzi a 19 bekapott gól. Sajnos a folytatásban a nyitottabb védekezésünket is átjátszották, ha valaki csak a különbséget nézi, akkor mondhatja, hogy ez nem volt egy szoros bronzmeccs" - mondta.

Nagy hozzátette, az Izland elleni 80 perces negyeddöntő, mindenkit felőrölt, persze megérte az ottani maraton, hiszen így került a négy közé a csapat, de ez rányomta a bélyegét a frissességre, ami a horvátok ellen is meglátszott. "Az olimpia előtt aláírtam volna a négybe jutást" - mondta Nagy, aki a végén még egyszer kiemelte, mennyire bántja a svédek ellen elszalasztott lehetőség.

A hét góllal záró Harsányi Gergely úgy nyilatkozott, a válogatott tagjai úgy indultak neki az olimpiának, hogy akár érem is lehet a vége. "Ez a csapat nagyon tud küzdeni, és ha taktikusan játszunk, akkor a legerősebbekkel is felvesszük a versenyt, ahogy az a januári Eb-n és a felkészülési találkozókon is látszott. Szerencse is kellett ehhez a negyedik helyhez, de a csapat tartása játszotta ebben az igazi szerepet" - összegzett a jobbszélső.

A másik oldalon játszó Iváncsik Gergő csak annyit jegyzett meg, hogy mindenki megpróbálta mozgósítani az utolsó erőtartalékait, voltak is jó periódusaik, most ennyi jött ki belőlük. Mocsai Lajos szövetségi kapitány gratulált a horvát csapatnak, amely szerinte jogos tulajdonosa a bronzéremnek, és óriási sikernek, erőn felüli teljesítménynek nevezte a magyar válogatott negyedik helyét.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Nézzen képeket a bronzmeccsről!

"Az egységesebb, jobb csapat nyert, el kell fogadnunk, hogy ez a helyzet. Kalapot kell emelnem a játékosaim előtt, amely egy nagyon nehéz csoportból bravúrral jutott tovább, és elmondható, hogy megnyertük azokat a kritikus meccseket, amelyek a négy közé jutáshoz kellettek. A bronzmeccset szerettük volna nyitottá tenni, sajnos Császár kiválása után jelentősen csökkentek az esélyeink, mert így nem maradt alternatíva irányítóposzton, csak Lékai Máté maradt egyedül. Támadásban és védekezésben több pozícióban is folyamatosan cserélnünk kellett, de hátul rendre kihasználták a hibáinkat a horvátok, akik indításokból is könnyű gólokat szereztek. Meg kell említenem, hogy bár nem szeretném a bírókra fogni, de az első félidőben, kritikus időszakban támogatást adtak a horvátoknak ez egymás utáni három kiállítással. A horvát egy nagyon jó csapat, amelynek nem lett volna szüksége erre a segítségre, amely miatt lendületbe jöttek az első félidő második felére" - mondta Mocsai, aki a játékosokhoz hasonlóan visszautalt a svédek elleni elődöntőre, megemlítve az utolsó percekben kimaradt ziccereket.

Mocsai azt is megjegyezte, a 2000-es olimpián, amelyen másodikként zárt a női csapattal, megtudta, milyen érzés egy olimpián érmet nyeri, és sajnálta, hogy ezt a férfiakkal most nem sikerült megtapasztalni.