Bolt negyven perc után visszakapta a váltóbotot

Vágólapra másolva!
Bármit akart, mindent megkapott a londoni olimpián Usain Bolt. A jamaicai sprinter megismételte pekingi teljesítményét, olimpiai bajnok lett 100-on, 200-on és a világcsúcsot futó 4x100-as váltóval is. Bár egy szigorú pályabíró elvette tőle a váltóbotot, negyven perccel később visszaadta neki.
Vágólapra másolva!

Legyen az aranyérem vagy egyszerű szuvenír, Usain Bolt mindent megkapott az olimpián, amit csak akart. A jamaicai atléta tökéletesen versenyzett Londonban, három számban indult, három aranyérmet szerzett, és a váltó végén egy ereklyével is gazdagodott.

Miután a jamaicai váltó 36.84 mp-es világcsúccsal nyert, Bolt a célba érkezés után ünnepelni akart, ám egy pályabíró megállította, hogy elvegye tőle a váltóbotot, Bolt azonban szerette volna azt megtartani. Rövid vita alakult ki, végül Bolt dühösen adta át a botot.

Ám negyven perccel később a szigorú bíró megkereste Boltot, és visszaadta. Bolt meghajolva köszönetet mondott, kuncogott, megcsókolta a botot, majd csapattársaival dedikáltatta.

Forrás: Getty Images/Alexander Hassenstein

"Mondtam valakinek, hogy szükségem lenne rá. Végül visszaadták" - mesélte Bolt.

Csapattársa, Yohan Blake szerint Bolt valóban ereklyeként tervez vele. "Usain nem tudja még, hogyan folytatja pályafutását. Nem tudja, ott lesz-e a következő olimpián. Így aztán saját gyűjteményt akar, ezért is íratta alá velünk a botot."