London az egyik titka a jó magyar szereplésnek

Vágólapra másolva!
Borkai Zsolt az olimpia előtt azt mondta, hogy három aranynak nagyon örülne, négy esetén pedig boldog lenne. A kajak-kenu versenyek helyszínén az [origo]-nak azt nyilatkozta, hogy dupla boldogságot érez a kiváló szereplés miatt, és örül, hogy a lólengés korábbi olimpiai bajnokaként Berki Krisztiánnak átadhatta a stafétát.
Vágólapra másolva!

"Rendkívül jól szerepelünk, de még ne felejtsük el az öttusázókat, és remélem, hogy a kézisek is össze tudják szedni magukat a vasárnapi bronzmeccsre" - nyilatkozta az [origo]-nak Borkai Zsolt, aki szerint nehéz megfogalmazni, hogy miért sikerült sokkal jobban magyar szempontból a londoni olimpia a pekinginél, ahol csak három aranyérmet nyertek a mieink.

"Semmit sem szabad kiemelni, egyszerűen jók voltunk ezen az olimpián, és összejöttek azok a dolgok is, amelyekben csak titkon reménykedtünk. Azt szokták mondani, hogy amikor közeli országban van az olimpia, akkor mindig jobbak az esélyeink, mert nem kell átállni. Két óra alatt el lehet jutni Londonba, nem kell már hetekkel a kezdés előtt a versenyhelyszínen készülni, hanem otthon is lehet. Talán ez is közrejátszott a mostani sikerességben" - nyilatkozta a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Mint elmondta, nem csak az első helyezéseknek, hanem a többi éremnek és helyezésnek is nagyon örül. "Amikor csak tudtam, kimentem a helyszínekre, hogy együtt drukkoljak sok-sok száz vagy ezer magyarral."

Nem tesz különbséget az aranyérmet nyert sportolók között, de az egyik győzelemnek különösen örült. "Berki Krisztián aranyérme egy hajszállal közelebb áll hozzám a többinél. Egyrészt, mert fantasztikus gyakorlattal nyert, másrészt pedig örülök, hogy az egykori sportágamban, a lólengésben valakinek átadhatom a stafétabotot."