Vért izzadva győzött a pólóválogatott

varga tamás, vízilabda, magyarország-ausztrália
Vágólapra másolva!
Az utolsó negyedben kapaszkodnia kellett a kőkemény ausztrálok ellen magyar férfivízilabda-válogatottnak, amely azonban a végén érvényesítette a két csapat közötti tudáskülönbséget, és egy góllal megnyerte a helyosztót. Kemény Dénes csapata így utolsó londoni meccsén az ötödik helyért játszik, ellenfele a spanyol válogatott lesz.
Vágólapra másolva!

az 5-8. helyért:
Magyarország - Ausztrália 10-9 (4-2, 2-4, 1-0, 3-3)
Vízlabdacsarnok, 5000 néző, vezette: Mihajlo Ciric (szerb), German Moller (argentin)
Magyarország: Nagy Viktor - Varga Tamás, Madaras Norbert 3, Varga Dénes 2, Kásás Tamás, Hosnyánszky Norbert 2, Kiss Gergely, Szivós Márton, Varga Dániel, Biros Péter 3, Steinmetz Ádám, Hárai Balázs
az ausztrál góldobók: Sam McGregor, Billy Miller, Thomas Whalan 2-2, Aaron Younger, Tim Clelan, Rhys Howden 1-1

Tudósítás percről percre

Az olaszok ellen elveszített negyeddöntő bizonyára mély sebeket ejtett a háromszoros címvédő magyar csapaton, amely Londonban sem arról álmodott, hogy az 5-8. helyért kell majd játszania az olimpia végén. Mégis fel kellett valahogy pörögni az ausztrálok ellen, és az első negyedben úgy tűnt, minden rendben lesz, hiszen McGregor góljára rögtön néggyel válaszoltak Madarasék, akik végül 4-2-vel zárták az első negyedet.

A második játékrészt aztán ugyanennyire elveszítettük, az egész tornán legtöbbet szabálytalankodó ausztrálok nemcsak keményen fogták a magyarokat, de formás akciókat is vezettek, Kásásék viszont sorra elpuskázták az emberelőnyöket.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A harmadik negyedre kifogytak a gólokból a csapatok, mindössze egy találat született, de azt legalább Hosnáynszky lőtte, így magyar előnnyel kezdődhetett a befejező játékrész. Az ausztrálok emberelőnyből egyenlítettek, majd egy távoli lövésből a vezetést is átvették. Varga Dénes szép íveléssel alakította 8-8-ra az állást, de az újabb ausztrál gól után megint csak kapaszkodni kellett. A hajrára aztán összekapta magát a csapat, előbb Biros egyenlített, majd hetven másodperccel a vége előtt Madaras pattintott védhetetlenül a kapuba, és az utolsó másodpercekben az ausztrál fórt is sikerült kivédekezni.

A Kemény-csapat így az ötödik helyért játszhat a másik helyosztón az Egyesült Államokat 8-7-re legyőző spanyolokkal, mérkőzés vasárnap 12:40-kor kezdődik.