Kemény Dénes: A szív diadala volt ez

Vágólapra másolva!
Kemény Dénes szerint rengeteget hibázott a férfivízilabda-válogatott az ausztrárok ellen, de a játékosokban fellobbant a harci tűz, amikor hátrányba kerültek, és végül 10-9-re megnyerték a helyosztót. 
Vágólapra másolva!

"A szív diadala volt ez, nem a jó játéké, mert azzal adósok maradtunk, miközben rengeteg szakmai hibát követtünk el" - értékelte az ausztrálok elleni meccset Kemény Dénes szövetségi kapitány. A 4-1 után bőven volt esély három gólnál nagyobb különbségre is, ezzel nem éltünk, de amikor az ausztrálok átvették a vezetést, biztos voltam benne, hogy ez a helyzet felébreszti a küzdeni tudást a játékosokban."

"Jó volt a rajt, aztán meg a lelkesedés, a harci tűz is kellett, amikor fordítottak" - mondta Biros Péter csapatkapitány. "A lelki állapotunk változó, hol ilyen, hol olyan az olaszoktól elszenvedett vereség után. De magunkért és a szurkolókért is hajtanunk kell két nap múlva, hogy legalább az ötödik hely meglegyen, ami a jelen helyzetben ugye a legtöbb."

"Hoztuk a kötelezőt, ha nem is könnyen" - tette hozzá Hosnyánszky Norbert. "A végére azért megmutatkozott, hogy van szívünk is, küzdeni is tudunk, ha nagyon kell. Nehéz volt felpörögni, de még egyszer fel kell, a spanyolok elleni meccset is hozni kell."