A mi szégyenünk és gyalázatunk - Janics Natasa elvesztését siratja egy szerb újság

Vágólapra másolva!
Éles hangvételű írásban ostorozta a szerb sportvezetést a Sportske.net főszerkesztője, Djordje Djokic. Szerinte az a tény, hogy Janics Natasa nem Szerbia, hanem Magyarország színeiben aratja a sikereket, az az ország szégyene és gyalázata.
Vágólapra másolva!

Djordje Djokic azt írja, amíg Milan Janic az 1984-es Los Angeles-i olimpián ezüstérmet nyert, addig a gyerekeinek már semmi közük Szerbiához, hiszen Natasa magyar, két bátyja, Mico, illetve Stjepan pedig horvát színekben versenyez.

"Natasa, aki 2000-ben még a mi színeinkben indult Sydneyben, eddig öt érmet, három aranyat és két ezüstöt nyert Magyarországnak. A szerb sportvezetéstől csak ígéreteket kapott, de a családja nem hitt ezekben. Szerbia az elmúlt két olimpián öt érmet nyert: két ezüstöt és három bronzot. Szóval, lehet számolgatni" - írja Djokic.

Kiemelte, hogy addig, amíg egy Novak Djokovic nem küzd teljes erővel az olimpián, mert nincs megfelelő pénzdíj, vagy amíg az állami áramszolgáltató a Partizan futballcsapatát segíti 800 ezer euróval a Bajnokok Ligája-szereplés érdekében (a csapat kettős vereséggel esett ki ciprusi riválisával szemben - a szerk.), addig nem lesz változás.

"Ne kérdezd, hogy ki hibáztatható. Tudom, hogy ebben az országban ez teljesen értelmetlen kérdés. Csak azt kérdezem, érez valaki szégyent? Vagy ez is értelmetlen kérdés?" - zárja sorait az újságíró.