Nem volt sima út nekem ide eljutni - a sírás kerülgette Fazekas-Zur Krisztinát

london 2012, olimpia, A londoni olimpiára készülő Fazekas Krisztina kajakos edzésre indul Szolnokon
Vágólapra másolva!
Úgy érezte, ez az egyetlen lehetősége, hogy olimpiai bajnok legyen, és most nagyon boldog, hogy sikerült megragadnia. Fazekas-Zur Krisztina három évvel ezelőtt még amerikai színekben versenyzett, végül mégis a magyar kajaknégyes tagjaként nyert aranyérmet Londonban.
Vágólapra másolva!

Fazekas-Zur Krisztina nagy utat járt be, amíg eljutott az olimpiai címig a négyessel: 2009-ben, négyszeres világbajnokként kiköltözött az Egyesült Államokba, amerikai színekben versenyzett, de tudta, hogy az olimpián csak magyarként indulhat, mert nincs amerikai állampolgársága.

A tavalyi szegedi vébén már érezte, hogy szeretne az olimpián indulni, és bár a válogatón 500 egyesben megelőzte Kovács Katalint és Janics Natasát, végül Kozák Danutával szemben alulmaradt. Maradt a négyes, amellyel az Eb elég rosszul sikerült, de Fazekas azt mondta, ez nem zavarta, mert oda inkább csak gyakorlásképpen mentek ki, hogy felmérjék, hol tartanak.

Az Eb arra is jó volt, hogy kiderüljön a négyes tagjai számára, még csiszolni kell a rajton. Ez olyan jól sikerült, hogy a döntő után Kovács Katalin éppen a rajtot dicsérte, abból már érezte, hogy megvan az esély a győzelemre.

Forrás: MTI/Bugány János

Kováccsal ellentétben Fazekas nem gondolta a verseny közben, hogy nem lehet elvenni tőlük a győzelmet, csak arra emlékszik, hogy kétszáz méternél megindították a hajót, és tudta, hogy a végén jók lesznek. "Az utolsó százötven méteren már arra fókuszáltam, hogy beérjünk, nem is néztem semerre. Amikor a célba értünk, majdnem elsírtam magam, próbáltam visszafogni a hirtelen rámtörő érzelmeket, meg sem bírtam szólalni. Nem volt sima út nekem ide eljutni, ez az első olimpiám, és úgy érzem, ez az egy lehetőségem volt, nagyon örülök, hogy sikerült megragadni" - mondta Fazekas.